S-a decis! Măsuri dure pentru șoferi dacă fac acest lucru!

0

S-a decis! Măsuri dure pentru șoferi dacă fac acest lucru! Atenție șoferi! Guvernul propune amendarea legislației, pentru a sancționa șoferii care încalcă restricțiile de circulație pe drumurile închise temporar din cauza acumulărilor de zăpadă, arborilor căzuți sau transporturilor agabaritice.

CITEȘTE ȘI: ANGAJĂRI ȘI SERVICII NOU ÎNFIINȚATE LA PRIMĂRIA PITEȘTI! MIHAI COTEȚ: „ACEASTA NU ESTE ECONOMIE LA BUGETUL STATULUI, CI PUR ȘI SIMPLU UN NERUȘINAT DESFRÂU!”

Concret, aceștia vor fi obligați să suporte cheltuielile pentru intervențiile cauzate de nerespectarea restricțiilor rutiere. De asemenea, contravenienții vor plăti și pagubele produse în caz de accident.

În nota de fundamentare a ordonanței se arată că „trebuie precizat că propunerea nu vizează în mod deosebit încasarea unor sume de la utilizatori, dar se intenționează descurajarea utilizatorilor care produc aceste evenimente. Totodată, prin recuperarea costurilor la intervenție se vizează reducerea unor cheltuieli care nu se regăsesc în activitatea principală de întreținere și reparații sau în administrarea și exploatarea drumurilor de interes național”. Documentul face referire și la intenția de a limita situațiile în care viața echipajelor echipelor de intervenție este pusă în pericol în cadrul operațiunilor desfășurate ca urmare a faptului că unii șoferi au ales să nu țină cont de interdicțiile de circulație pe anumite sectoare de drum.

Conducătorii auto care intră pe drumuri restricționate și provoacă accidente soldate cu pagube materiale vor fi nevoiți (ei sau asiguratorul lor) să achite contravaloarea devizului acestora, în termen de 15 zile de la primirea procesului verbal aferent. Șoferii vor avea aceeași responsabilitate inclusiv dacă vor cauza un accident pe un drum înzăpezit pe care au circulat fără să fi respectat obligația de a dota mașina cu anvelope de iarnă.

Proiectul de ordonanță conține și o prevedere referitoare la materialul lemnos rezultat în urma degajării drumurilor de arbori căzuți: „masa lemnoasă rezultată din extragere de pe partea carosabilă se depozitează de administratorul drumului într-un spațiu propriu, în siguranță, iar în cazul în care nu este revendicată în termen de 3 zile calendaristice de la înștiințarea deținătorului/administratorului terenului/zonei forestiere, poate fi valorificată de către administratorul drumului, fără vreo autorizare sau aprobare în acest sens.”

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata