S-a decis! Ministrul Câmpeanu anunță cum se va învăța în scenariul roșu!

0

Ministrul Educației a anunțat cum vor fi organizate cursurile în școlile din localitățile aflate în scenariul roșu de COVID-19. Sorin Cîmpeanu a explicat că autorităţile au decis limitarea numărului de elevi care participă la cursuri în care incidența este de peste 3 la mie. Mai exact,  15 elevi în ciclul gimnazial şi 17 elevi la liceu, ţinând cont de numărul maxim de elevi pe care Legea educaţiei naţionale prevede că îl poate avea o clasă la gimnaziu, respectiv liceu.

„Educaţia nu îmbolnăveşte”

„Am încercat să explic şi explic de fiecare dată că educaţia nu îmbolnăveşte. Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor, mai ales celor de vârstă mică, şapte, opt, nouă ani, cum că dacă merg la şcoală riscă să-şi îmbolnăvească părinţii, bunicii şi mai rău decât să-i îmbolnăvească. Acest lucru mă tem că lasă sechele. Dacă merg la şcoală, educaţia nu îmbolnăveşte, dimpotrivă, te învaţă să respecţi regulile.

Dacă respecţi regulile mergând la şcoală, atunci şansele să gestionezi riscul de îmbolnăvire sunt foarte mari. Acest ordin de ministru este comun. Pentru a putea fi semnat a trebuit să facem rabat de la această prezenţă fizică integral în clase. (Decizia de a înjumătăţi numărul copiilor prezenţi în clase – n.r.) vine pe considerente sanitare, în mod evident, că doar n-o să susţină Ministerul Educaţiei, care a susţinut importanţa prezenţei fizice în clasele terminale, care peste câteva luni au examene naţionale. Evident că nu am fi putut susţine lucrul acesta”, a declarat Sorin Cîmpeanu

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata