S-a deschis Food Hub-ul Roadele munților – merinde alese din Făgăraș culese

0

Producătorii locali din vecinătatea Munților Făgăraș au de acum posibilitatea să ajungă la mai mulți consumatori prin intermediul Food Hub-ului Roadele munților – merinde alese din Făgăraș culese, un proiect al Fundației Conservation Carpathia.

Fundația Conservation Carpathia a lansat Roadele Munților Făgăraș-merinde alese din Făgăraș culese, un centru alimentar de colectare și distribuție (Food Hub) a produselor locale, tradiționale din zona Munților Făgăraș, către clienții interesați să consume local.

Noul proiect face parte dintr-un un program mai amplu de susținere și de promovare a producătorilor locali din vecinătatea Munților Făgăraș, care fac agricultură în mod responsabil și respectă natura, care sunt certificați și cărora le pasă de ingrediente și rețete. Food Hub-ul vine în ajutorul acestora cu soluții de promovare și distribuție, cu noi rețele de consumatori și acces către dezvoltare pe termen lung.

În prezent Roadele munților – merinde alese din Făgăraș culese colectează produse din zona de Sud a Munților Făgăraș și asigură distribuția în Brașov, București și Pitești, urmând ca programul să se dezvolte în viitor, atât la nivel de colectare, cât și de distribuție.

„Aducem roadele munților Făgăraș pe masa tuturor celor care doresc să consume hrană sănătoasă, produsă în cantități reduse, cu materie primă din satele aflate în vecinătatea Munților Făgăraș. Toate ingredientele sunt naturale (proaspete sau procesate), vin de la producătorii locali din județul Argeș și din județele vecine. Acestea sunt culese sau cultivate, produse și distribuite în mod responsabil, cu grijă pentru sol, climă și pentru biodiversitate”, a declarat Istvan Szabo, manager afaceri verzi în cadrul Fundației Conservation Carpathia.

Cum funcționează?

Doritorii au la dispoziție coșuri predefinite, pline cu merinde specifice Munților Făgăraș: hribi, fragi în dulceață, afine și mure în siropuri fără zahăr, brânzeturi, miere, sucuri și compoturi, produse local, în diferite combinații sănătoase. Comenzile se plasează online, prin completarea unui formular de comandă disponibil pe pagina de Facebook a food – hubului (https://www.facebook.com/RoadeleMuntilorFagarasFH/, iar acestea sunt livrate la domiciliu. Principiile de acces în food-hub sunt clare, astfel că fructele și ciupercile sunt culese sau cultivate  în mod responsabil, carnea provine de la animale din rase locale, brânzeturile sunt produse în unități ce respectă bunăstarea animalelor, condițiile de muncă sunt corecte, iar plata este echitabilă.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata