S-a modificat structura anului școlar 2023-2024! Ce se întâmplă cu vacanța elevilor?

0

S-a modificat structura anului școlar 2023-2024! Ministerul Educației a anunțat, în urmă cu puțin timp, că structura anului școlar 2023-2024 a fost modificată în cadrul Comisiei de dialog social. Asta după ce asociațiile de părinți au sesizat nereguli grave, spunând că elevii nu vor avea vacanță de Paște anul viitor.

CITEȘTE ȘI: PRIMĂRIA PITEȘTI ANGAJEAZĂ! PATRU POSTURI SCOASE LA CONCURS!

„Astăzi, 14 februarie, a fost avizat, în cadrul Comisiei de dialog social, cu acordul tuturor celor prezenți, Proiectul de Ordin al ministrului Educației privind structura anului școlar 2023-2024, în forma pusă în dezbatere publică.  Singura modificare vizează desfășurarea Programului național „Școala altfel” și a Programului „Săptămâna Verde”, care se pot derula până la 26 aprilie.

Ordinul prevede:

  • Durata cursurilor: 36 de săptămâni
  • Data începerii cursurilor: 11 septembrie 2023
  • Data încheierii cursurilor: 21 iunie 2024
  • Săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 12 februarie – 3 martie 2024.

Decizia ca și anul școlar următor să se structureze în intervale de cursuri și intervale de vacanță este fundamentată, pe de o parte, pe importanța asigurării ritmicității în cadrul procesului instructiv-educativ, pe de altă parte, pe imposibilitatea unei evaluări relevante a impactului actualei forme de organizare, înainte de încheierea unui an școlar. 

O evaluare relevantă a impactului organizării anului școlar în intervale de cursuri alternate cu intervale de vacanță se va putea face după încheierea anului școlar 2022-2023.   Vom reveni cu ordinul integral, după transmiterea către Monitorul Oficial.”, transmite Ministerul Educației.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata