S-a stabilit o nouă schemă de tratament anti-COVID. Află despre ce este vorba!

Autoritățile au anunțat recent faptul că schema de tratament anti-COVID trebuie modificată și atenţionează că e greşit tratarea COVID-19 cu antibiotice în cazul în care nu exista o infecţie bacteriană. Antiviralele sunt eficiente, dacă sunt administrate din timp, iar asimptomaticii nu trebuie să ia niciun tratament. Sunt câteva dintre noile recomandări pentru tratarea bolii provocate de noul coronavirus.

Potrivit noului protocol, anticoagulantele trebuie administrate la toţi pacienţii internaţi, dar nu şi la cei asimptomatici, conform Digi24.

”Dacă vorbim de tratamentul cu plasmă, aici lucrurile sunt un pic nuanţate, din două motive: pe de o parte, trebuie ales foarte atent momentul în care indicăm acest tratament. De asemenea, plasma este contraindicată la pacienţii care au tromboze, or ştim că o particularitate a acestei infecţii este prezenţa trombozelor sau riscul de tromboze, iar pacienţii cu forme critice dezvoltă tromboze, ceea ce contraindică folosirea plasmei.”, a explicat dr. Beatrice Mahler.

Medicul a mai atenţia şi asupra altui aspect: scoaterea din uz a medicamentului Kaletra, un medicament utilizat până acum atât în tratamentul pacienţilor COVID, dar şi pentru pacienţii cu HIV. „Eu am avut întotdeauna opţiunea de clasă de medicamente şi am considerat că atunci când vorbim de un medicament, practic vorbim de clasa din care face parte, iar ibuprofenul şi paracetamolul fac parte din aceeaşi clasă de antiinflamatoare. Au fost suspiciuni în primele momente de reacţii adverse importante la administrarea ibuprofenului, dar care nu s-au dovedit în următoarele studii făcute. Prin urmare, administrarea medicamentelor din clasa antiinflamatoare nesteroidiene poate fi făcută în siguranţă de orice pacient”, a mai adăugat Beatrice Mahler.

 

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.