S-au anunțat proteste în fața Prefecturii Argeș! Peste 100 de persoane…

0

S-au anunțat proteste în fața Prefecturii Argeș. Peste 100 de persoane vor picheta Instituția Prefectului Județului Argeș miercuri, 24 februarie între orele 10.00 – 12.00.

Revendicările generale: sunt eliminarea inechităților salariale din sistemul public, aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor, un salariu minim corelat cu creșterea prețurilor de consum.

Federația PUBLISIND afiliată la Blocul Național Sindical, totalizând 35.000 de membri din domeniile poliție și poliție de frontieră, poliție penitenciară și probațiune, administrație publică centrală și locală, asistență socială, grefă judiciară, sport și tineret, finanțe și control financiar, mediu și RA-APPS, a declanșat proteste începând cu data de 31 decembrie 2020 (dată la care sindicatele afiliate PUBLISIND au organizat mitinguri la prefecturi și la sediul MAI) în reacție la adoptarea OUG nr. 226/2020 prin care este suspendată aplicarea Legii 153/2017.

Protestele PUBLISIND se află în derulare și vor continua pe termen nedeterminat. Conform Calendarului aprobat în cadrul Biroului executiv al PUBLISIND, al șaptelea set de acțiuni care se organizează în anul 2021 este planificat pe data de 24 februarie 2021, începând cu ora 10,00 la sediul Administrației Prezidențiale dar și în fața Prefecturilor din județele Alba, Argeș.

PUBLISIND protestează contra înghețării salariilor și sporurilor, împotriva neindexării pensiilor cu valoarea inflației, precum și pentru o creștere a salariului minim corelată cu creșterea prețurilor. Nu cerem majorări salariale! Guvernul României trebuie să respecte propriile acte normative asumate la nivel de executiv și aprobate în Parlamentul României. Suntem bugetari iar acesta nu trebuie să fie un stigmat! Noi nu ne putem negocia salariile așa cum nu putem refuza restricțiile, interdicțiile și incompatibilitățile impuse de lege.

,,Pentru o salarizare decentă și echitabilă ne așteptăm rândul încă din anul 2010, an în care o mare parte dintre drepturile noastre au fost eradicate, inclusiv plata muncii suplimentare. Avem o nouă lege-cadru din anul 2017 care nu a fost aplicată decât pentru anumite familii ocupaționale. Însă sectorul public nu este împărțit în smecheri și fraieri. Nu putem înghiți la nesfârșit tergiversările. Sporurile sunt înghețate din anul 2010. Din anul 2021 îngheață din nou și salariile după doar doi ani de aplicare a legii-cadru, însă îngheață exact acele salarii aflate mult sub nivelul prevăzut de lege și care ar fi trebuit aduse la un nivel corespunzător până în anul 2022.

Apreciem că măsurile de austeritate impuse de Guvernul Câțu reprezintă ultima soluție la problemele economice pe care le traversează țara noastră. Creșterea deficitului bugetar este un pretext la îndemână pentru toate guvernele dispuse în primul rând să taie. Toate sindicatele afiliate PUBLISIND resimt presiunea acestor măsuri care vor adânci în loc să rezolve inechitățile salariale din sistemul public, motiv pentru care se angajează cu toate forțele în protestele planificate. Suspendarea aplicării legii-cadru privind salarizarea bugetarilor echivalează cu tăierile salariale aplicate brutal în anii crizei economice, reprezentând măsuri de austeritate care nu s-au dovedit eficiente și care au făcut foarte dificilă revenirea la normalitate. S-a demonstrat ca diminuarea puterii de cumpărare a lucrătorilor inclusiv prin creșterea insuficientă a salariului minim, afectează productivitatea. Cerem Guvernului să renunțe la aceste măsuri și să aplice legea, așa cum a fost adoptată de Parlamentul României”, se arată în comunicatul de presă remis redacției noastre de Federația PUBLISIND.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata