Să vină Liga I!

CS Mioveni a câştigat marţi seara meciul din Cupa României cu Pandurii 2 disputat la Tg. Jiu, cu scorul de 2 – 1 (1 – 0) şi s-a calificat în 16-zecimile acestei competiţii. Golurile echipei lui Mihăiţă Ianovschi au fost marcate de Cosmin Năstăsie în minutele 20 şi 53. Chiar dacă la Pandurii 2 au jucat nouă jucători de la prima echipă pe care antrenorul Petre Grigoraş se bazează la liderul campionatului din Liga I, victoria galben-verzilor nu a fost pusă nici o clipă sub semnul întrebării, după minutul 20, când Coco Năstăsie a deschis scorul. Acum se aşteaptă cu interes tragerea la sorţi pentru turul următor în care vor intra în competiţie cele 18 echipe din Liga I. Aşa că la Mioveni să vină o echipă din Liga I!
Mihăiţă Ianovschi şi echipa lui şi-au îndeplinit repede primul obiectiv!
Cum este normal, conducerea clubului CS Mioveni a fixat ca prim obiectiv în acest sezon cali­ficarea echipei în 16-zecimile Cupei României, implicit aducerea unei echipe din Liga I în turul următor, la Mioveni. Şi tânărul antrenor Mihăiţă Ianovschi cu echipa lui l-a şi îndeplinit! Din prima, clar şi fără emoţii. 6 – 0 cu F.C. Argeş şi 2 – 1 la Pandurii Tg. Jiu 2 sunt rezultate mai mult decât concludente, semn că aducerea antrenorilor Mihăiţă Ianovschi şi Alin Chiţa, precum şi a jucătorilor doriţi de tehnicieni, dar şi colaborarea cu Şcoala de Fotbal „Dani Coman”, a fost o strategie bine gândită şi foarte inspirată, prin care fotbalul argeşean poate reveni în elita fotbalului românesc.
Coco Năstăsie, două goluri şi jumătate!
Partida a început într-o notă de echilibru până în minutul 20 când Coco Năstăsie a deschis scorul în urma unui contraatac. Apoi elevii lui Mihăiţă Ianovschi s-au descătuşat, au dominat şi au mai ratat 3-4 mari ocazii de gol. În minutul 53, după altă fază construită ca din manual, Emil Dică centrează în faţa porţii, Răduţă sare fals şi lasă mingea să ajungă în apropierea punctului cu var, iar Coco Năstăsie înscrie calm, cu latul, pentru 2 – 0. În minutul 68 putea fi 3 – 0, dar acelaşi Năstăsie ratează singur cu portarul Horvath. Pe final, în mi­nutul 86 Unguru execută o lovitură liberă de la 25 de metri, iar mingea este deviată invo­luntar de Năstăsie în proprie poartă: 2 – 1 pentru CS Mioveni, dar meciul era gata. Nimic nu se mai putea întâ­mpla…
Pandurii Tg. Jiu 2: Horvath – Pleaşcă (77 Oiţă), Tătaru, Rada, Unguru – Avramescu, Ignea (56 Bretea), Boutedjine – Băcilă (56 Fărcăşan), Vlăduţi, Lupu. Antrenori: Marian Dinu şi Dan Moţei.
CS Mioveni: Popescu – Cotigă (50 Pasăre), Miulescu, Olteamu, Dumitrache – Mazilu, Emil Dică (76 Panait), Mărgăritescu, Coşereanu – Năstăsie, Răruţă (56  Stancu). Antrenor: Mihăiţă Ianovschi.
Cartonaşe galbene: Vlăduţi (38), Avramescu (46), Unguru (73) de la Pandurii, respectiv Cotigă (10) şi Pasăre (90+1) de la CS Mioveni.
Spectatori: 1.000
Rezultatele complete ale turului V din Cupa României
Pandurii Tg. Jiu 2 – CS Mioveni     1 – 2
Bacău – Botoşani     2 – 3
Olimpia Satu Mare – F.C. Bihor     3 – 2
Cisnădie – Voinţa Sibiu     3 – 4
Baloteşti – Farul     0 – 1
Şoimii Pâncota – UTA     1 – 0
Alexandria – Sportul Studenţesc     1 – 3
Caracal – Dinamo 2     2 – 1
Berceni – Năvodari     1 – 0
CS Afumaţi – Delta Tulcea     0 – 3
Conpet Ploieşti – Brăila     0 – 5
F.C. Zagon – Rapid Suceava     4 – 1
SESO Câmpia Turzii – FCM Tg. Mureş     0 – 1
Voinţa Lupac – Darmila Măciuca     0 – 3
Glumind, Mihăiţă Ianovschi vrea ca adversar Vasluiul lui Dani Coman!!!
După meci, antrenorul Mihăiţă Ianovschi a fost sunat de Dani Coman care l-a felicitat pentru calificare. În discuţia lor, Ianovschi i-a spus în glumă lui Dani Coman că ar vrea să joace în turul următor cu F.C. Vaslui în Cupa României, lucru ce l-a distrat pe portarul de la F.C. Vaslui! „I-am zis în glumă lui Dani Coman că vreau să jucăm cu Vasluiul în Cupă, dar sigur că mi-aş dori să întâlnim o echipă mai accesibilă pentru noi, pentru a ne califica mai departe. Acum să vedem ce noroc vom avea la tragerea la sorţi care va fi vineri”, spunea antrenorul celor de la CS Mioveni, Mihăiţă Ianovschi.
Preşedintele Olteanu vrea să joace cu CSMS Iaşi în turul următor!
Prezent la meci, preşedintele Dumitru Olteanu a fost mulţumit de jocul şi scorul cu care CS Mioveni s-a calificat în turul VI al Cupei României. „A fost un meci dificil la început, dar după ce Năstăsie a deschis scorul, ne-am făcut jocul mai uşor, La 1 – 0 şi 2 – 0, am mai ratat 3-4 ocazii foarte mari, iar în ultimele 3-4 minute am avut şi ceva emoţii. Acum am vrea să jucăm în turul următor cu CSMS Iaşi, acolo unde joacă trei fotbaliţti de la CS Mioveni: Ayza, Vladu şi Claudiu Ionescu. Sper ca sorţii să ne dea o echipă de Liga I care este mai jos de locurile 13-14, pentru a avea şanse de calificare mai departe”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Director al clubului CS Mioveni, Dumitru Olteanu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.