Săli de pariuri sportive și jocuri de noroc din Pitești- controlate de Poliție! Amenzi drastice!

0

În zilele de 11 și 12 iulie, polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul Secțiilor 1 și 4 Poliție Pitești, au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul valorilor monetare și respectarea normelor de lucru interne.

CITEȘTE ȘI: ANUNȚ IMPORTANT PRIVIND ÎNSCRIEREA COPIILOR ÎN CREȘELE DIN PITEȘTI!

Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană, a fost verificat modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, precum și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate private.
Polițiștii au verificat societăți comerciale din domenii de activitate pariuri sportive și jocuri de noroc, case de amanet și de schimb valutar, comerț general sau de diverse produse, precum și peste 20 de agenți de pază.

La 4 dintre societățile controlate au fost constatae deficiențe, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale, dintre care una în valoare de 5.000 de lei.

Neregulile constatate în urma verificărilor constau în:

  •  neimplementarea măsurilor stabilite anterior, privind organizarea sistemului de pază, raportată la suprafața spațiului comercial (reprezentantul societății a fost sancționat cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform HG 301/2012, fiind stabilit un nou termen);
  • neimplementarea măsurilor stabilite prin analiza de risc (la una dintre societăți fiind necesară suplimentarea dispozitivului de pază, aspect în urma căruia a fost aplicată o sancțiune cu avertisment conform Legii 333/2003);
  • nepunerea în funcțiune sau funcționarea neconformă a componentelor sistemului de securitate (fiind stabilit termen pentru remediere, la finalul căruia polițiștii compartimentului specializat vor reveni pentru control).

Reamintim că operatorii economici au obligația de a prezenta o analiză de risc la securitatea fizică, întocmită de persoane autorizate, conform HG 301/2012 privind normele de aplicare ale Legii 333/2003R, în baza căreia sunt stabilite cerințele minimale ce trebuie îndeplinite, în funcție de categoria din care face parte agentul economic, coroborat cu locația fiecărui punct de lucru.

De asemenea, conform HG 301/2012, actualizarea planului de pază este obligatorie, cu avizul de specialitate al poliției, oricând se aduc modificări ale suprafeței, topografiei obiectivului, a dispozitivului de pază, a regulilor de acces ori la schimbarea prestatorului de servicii de pază. Implementarea și respectarea măsurilor de securitate stabilite prin analiza de risc este benefică atât pentru protejarea patrimoniului agenților economici, cât și pentru clienții acestora, prin creșterea gradului de siguranță în perioada petrecută în incinta societăților comerciale în cauză.

În privința modului de asigurare contra efracției al societăților comerciale dar și al beneficiarilor persoane fizice, polițiștii argeșeni recomandă montarea de sisteme de supraveghere video și sisteme electronice anti-efracție, un plus de siguranță pentru limitarea pagubelor și prinderea autorilor fiind adus în situația conectării sistemului la dispecerate ale unor firme de pază.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata