Salvamontiști argeșeni premiați de conducerea CJ Argeș!

0

Trei salvamontiști ai Serviciului Public Salvamont Argeș, Silviu Valentin Dina, Robert Marian Năstase și Julien Michel Roger Berquez au fost premiați astăzi de președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă și vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu pentru profesionalismul, operativitatea și spiritul civic manifestat în acțiunile lor.   

La începutul lunii, cei trei salvamontiști au restituit o borsetă cu bani unei doamne care o pierduse pe drum în fața Bazei Salvamont Argeș. Femeia, cetățean israelian, făcea parte dintr-un grup de motocicliști care au traversat Transfăgărășanul. În borsetă mai erau, pe lângă suma mare de bani, telefonul și actele personale.

După o acțiune demnă de cea a detectivului Sherlock Holmes, salvamontiștii au reușit să o identifice cu ajutorul propriului telefon dar și prin alertarea motocicliștilor din zonă care treceau spre Bâlea Cascadă, acolo unde ajunsese și proprietara borsetei, care de altfel nici măcar nu sesizase pierderea ei.

„Felicităm niște oameni extraordinari, care au făcut o chestiune corectă şi normală. Ne mândrim cu ceea ce au făcut, știu că nu sunt la primul gest de acest gen, și vrem să fie un exemplu pentru noi toți. Pe lângă asta, știm cu toții că tot ei, și aici îi includ pe toți cei din Salvamont Argeș, sunt și cei care au salvat și multe vieți. Din discuțiile de acum, dar și din cele pe care le-am mai avut și cu alte ocazii, din păcate, încă sunt foarte turiști care urcă în papuci și tricou pe munte, iar oamenii aceștia își riscă propriile vieți să îi salveze. Mai mult, au fost cazuri când s-au întâlnit pe traseu și i-au avertizat să se întoarcă, i-au tratat cu aroganță, ca mai apoi să îi sune să vină să îi salveze. Consiliul Județean Argeș finanțează Serviciul Salvamont Argeș și a răspuns întotdeauna solicitărilor venite din partea acestui serviciu. Salvamontiștii noștri sunt recunoscuți pentru profesionalismul lor, iar Argeșul are cei mai înalți dar și cei mai frumoși munți din țară” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Cei trei salvamontiști au fost însoțiți de conducerea Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu și Cristian Toma.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata