Salvamontiștii – semnal de alarmă! „E nevoie de 35 de mii de decese pe munte ca să se aprobe un un act normativ plimbat de 8 ani prin tot felul de comisii”

„E nevoie de 35.000 de decese pe munte ca să se aprobe un un act normativ plimbat de 8 ani prin tot felul de comisii și prin care nu se cere altceva decât sa se pună în acord doua legi” este semnalul de alarmă tras de salvamontiștii din toată țară după ce proiectul prin care autospecialele salvatorilor montani să fie dotate cu girofar. De peste opt ani, acest proiect a fost blocat în Parlament, dar, deși s-au făcut numeroase petiții și intervenții, nimic nu s-a schimbat.

CITEȘTE ȘI: S-AU RĂSTURNAT CU MAȘINA! DOI TINERI – TRANSPORTAȚI DE URGENȚĂ LA SPITAL!

„Salvamont, serviciu de urgență doar pe hartie si ca obligație profesionala, în rest, ZERO facilitate de deplasare în regim prioritar  al ambulantelor și autospecialelor Salvamont. Peste 8.000 de persoane au fost salvate anul trecut de către echipele Salvamont România, peste 35000 în ultimii 5 ani, dar probabil e nevoie de 35000 de decese pe munte ca să se aprobe un un act normativ plimbat de 8 ani prin tot felul de comisii și prin care nu se cere altceva decât sa se pună în acord doua legi, una care nominalizează Salvamont ca serviciu de urgență cu obligația de a acorda primul ajutor medical, salva , transporta accidentatul și care are în dotare ambulante și autospeciale de intervenție, dotate si omologate cu mijloace de semnalizare sonora și luminoasa, cu legislația care nominalizează institutiile care au prioritate în trafic în caz de intervenție.

Citește și: ȘOCANT! PUȘTANI REȚINUȚI PENTRU SEX CU O COPILĂ DE 14 ANI!

Nebunia sezonului de vara a început,  deja înregistrăm aproape o suta de accidente pe săptămână și numărul lor va creste permanent pana la finele lunii august, dar din păcate,  pentru unele persoane accidentate pe munte, singura speranța sa ajungă Salvamontul la timp și sa scape cu viata, va fi doar o iluzie. Butonul care poate face diferența dintre viata și moarte , cel aflat la bordul ambulantelor Salvamont, cel care pornește semnalizarea care arata celor din trafic ca undeva un om are nevoie sa fie salvat și ca salvatorii trebuie sa ajungă repede la el,  nu are voie sa fie apăsat de salvatori” este mesajul transmis de Salvamont România.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

2 Comentarii
  1. […] CITEȘTE ȘI: SALVAMONTIȘTII – SEMNAL DE ALARMĂ! „E NEVOIE DE 35 DE MII DE DECESE PE MUNTE CA SĂ SE APROBE … […]

  2. […] Citește și: SALVAMONTIȘTII – SEMNAL DE ALARMĂ! „E NEVOIE DE 35 DE MII DE DECESE PE MUNTE CA SĂ SE APROB… […]

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.