Samsar săltat de mascați! Peste 900 mașini de lux vândute ilegal! Prejudiciu imens!

1

La primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat șase percheziții domiciliare, la sediul unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

CITEȘTE ȘI: INCENDIU DEVASTATOR! MĂNĂSTIRE FĂCUTĂ SCRUM! O CĂLUGĂRIȚĂ GRAV RĂNITĂ!

Prejudiciul estimat, până în prezent, este de aproximativ 9.000.000 de lei. 

„În ziua de 20 iulie, de la primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat șase percheziții domiciliare, în localitățile Pitești, Budeasa, Călinești și Mioveni, la sediul unor societăți comerciale și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală.

924 de autoturisme de lux second-hand provenite din achiziții intracomunitare-vândute ilegal

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 01.01.2018-31.12.2019, un bărbat de 38 de ani, din comuna Budeasa, în calitate de administrator în fapt a două societăți comerciale din Pitești, având ca obiect de activitate ”comerțul cu autovehicule și autoturisme ușoare”, ar fi omis să evidențieze, în tot sau în parte, în actele contabile sau în alte documente legale veniturile obținute din comercializarea a 924 de autoturisme de lux second-hand provenite din achiziții intracomunitare, atât prin neînregistrarea și nedeclararea în declarațiile fiscale a veniturilor obținute, cât și prin aplicarea, cu intenție, în mod eronat, a regimului special de taxare prevazut la art. 312, alin. 2, din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal completată şi modificată, modalitate prin care s-ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma totală de 9.205.927 lei, reprezentând TVA și impozit pe venitul microîntreprinderilor.

7 persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, și al specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș.  De asemenea, activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. – Biroul Operațiuni Speciale Pitești.”, precizează IPJ Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

1 Comentariu
  1. […] Samsar săltat de mascați! Peste 900 mașini de lux vândute ilegal! Prejudiciu imens! […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata