Samsar săltat de polițiști! Sute de mașini SH – vândute ilegal!

0

Un piteștean riscă ani grei de închisoare după ce a vândut la negru, timp de șase ani, sute de mașini cumpărate de la diverse persoane din țară. Potrivit anchetatorilor, samsarul ar fi făcut un obicei prin a vinde autoturismele fără să-și declare veniturile, motiv pentru care, acum, este acuzat de evaziune fiscală.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș au finalizat cerctările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală (180 de acte materiale).

CITEȘTE ȘI: CÂND VA AVEA FC ARGEȘ ANTRENOR? TUNARU: „CE AM EU ÎN CAP, E LA MINE!”

Din cercetări s-a reținut că începând cu anul 2014 până în cursul lunii martie 2020, un bărbat de 38 de ani, din Pitești, ar fi efectuat operațiuni comerciale, cu caracter de continuitate, constând în cumpărarea de pe teritoriul național și revânzarea unui număr de 180 de autoturisme second-hand, activitate în urma căreia a obținut venituri pe care nu le-a declarat organelor fiscale competente, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat.

Prejudiciul a fost calculat la suma totală de 354.677 de lei (347.043 de lei – TVA și 7.634 de lei – impozit pe venit), iar pentru recuperarea acestuia, a fost pusă în aplicare măsura sechestrului asigurator. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată” potrivit IPJ Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata