ȘANTAJ și abuz în serviciu – acuze grave la adresa ministrului demisionar al Tineretului și Sportului

Marius Dunca și-a anunțat, vineri, 26 ianuarie a.c., demisia din funcția de ministru al Tineretului și Sportului. Implicat, în ultima vreme, în două scandaluri uriașe, unul legat de nedeclararea unor bunuri în declarațiile de avere, iar celălalt de neachitarea premiilor pentru medaliile de aur obținute de canotoarele noastre la Campionatele Mondiale de anul trecut, Dunca a decis, după cum însuși susține, să facă un pas în spate.

Marius Dunca a afirmat că a luat această hotărâre pentru a se ocupa de filiala Brașov a PSD.

„M-am consultat în această decizie şi cu domnul preşedinte Dragnea, pentru că trebuie asumate anumite responsabilităţi, şi vă spun că nu e un minister uşor, am depus mult efort aici. Acum mă duc să mă ocup şi de partid, pentru că sunt preşedinte de organizaţie la Braşov, de asemenea, şi la Senat sunt foarte multe lucruri de realizat, multe proiecte de care mă voi ocupa”, a declarat Dunca, în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc astăzi.

Tot acolo, Marius Dunca a dat explicații referitoare la ultimele acuze care i s-au adus și a spus că întreaga campanie de presă, derulată împotriva sa, nu este adevărată.

„Îmi cer scuze canotoarelor că nu le-am dat banii, am crezut că dacă le dădusem patru premieri, a cincea putea fi amânată în ianuarie. (…) Toată campania de presă împotriva mea nu e adevărată”, a explicat el.

Mai mult, acesta a dezvăluit că apartamentul în care locuiește costă 80.000 de euro, nu 130.000 de euro, cum a apărut în presă, și că nu l-a declarat fiindcă este pe numele prietenei sale.

Din cauza altei femei, acuzat de șantaj și abuz în serviciu

„Femeile îmi mănâncă zilele”, ar putea să zică Marius Dunca și nimeni nu l-ar putea contrazice, cel puțin luându-ne după declarațiile sale. De ce? Pentru că în primăvara anului 2017 o veste a picat ca un trăsnet în România: „Marius Dunca a fost acuzat de șantaj!”.

La vremea respectivă ministru al Tineretului și Sportului în Guvernul Grindeanu, el s-a apărat spunând, ca și acum, că nimic nu este adevărat, că este o campanie de denigrare îndreptată împotriva sa și că totul ar fi pornit de la o femeie, care s-a folosit de numele său. Acesta nu a negat că o cunoaște pe respectiva persoană, iar, conform surselor Bugetul.ro, ea i-ar fi fost și iubită la un moment dat.

Cum ar fi șantajat o instituție financiară nebancară

Alina Iuliana Saurer, cunoștința lui Dunca, a făcut mai multe credite la societatea Easy Credit 4 All IFN SA, în valoare totală de 12.500 de euro, un IFN cu sediul în Constanța.

În luna februarie a anului 2015, când Marius Dunca era președinte la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Saurer le-ar fi făcut o „ofertă de nerefuzat” celor de la Easy Credit. Aceasta le-ar fi propus reprezentanților IFN-ului să ridice ipoteca asupra imobilului din Brașov, cu care aceasta garantase creditele, deoarece dorea să-l înstrăineze. De asemenea, aceasta ar fi vrut să plătească numai 5.000 de euro din suma datorată pe respectivul credit – 7.500 de euro. În cazul în care Easy Credit nu ar fi renunțat la restul sumei – 2.500 de euro -, Saurer ar fi apelat la cunoștința sa de la ANPC, adică la președintele instituției, Marius Dunca.

Ulterior, Dunca s-ar fi întâlnit cu reprezentanții Easy Credit, iar cum cele două părți nu ar fi căzut la un acord, ar fi dat dispoziții ca IFN-ul să fie amendat cu suma de 50.000 de lei.

Ca urmare, administratorul Easy Credit a depus o plângere penală împotriva lui Marius Dunca, la DNA Constanța, în care îl acuză de șantaj, abuz în serviciu și uzurpare a funcției. Odată cu Dunca, au mai fost acuzate Solomon Carmen și Manolescu Mihaela, angajate ale ANPC, de șantaj, abuz în serviciu și uzurpare a funcției, precum și Alina Saurer, de șantaj.

La acea vreme, Marius Dunca declara, pentru Adevărul, următoarele: „Eu am dus o campanie împotriva IFN-urilor. Mă întrebaţi dacă o cunosc pe Alina Saurer. Este o cunoştinţă de a mea, ne ştim de la Braşov. Ne ştim de foarte mult timp. Foarte multe cunoştinţe au şi calitatea de consumatori. Eu îi încurajam pe cei care veneau la mine să facă o sesizare. Alina Saurer a venit la mine cu o problemă, eu nu puteam să-i spun să nu facă reclamaţie. Am chemat Easy Credit, după care i-am spus să facă o sesizare. Legislaţia îmi permite să încerc mai întâi rezolvarea pe cale amiabilă a seisizării. Toată lumea se folosea de numele meu. Oricine venea la ANPC şi apoi mergea la bănci folosea numele meu. Şi de când sunt ministru este folosit numele meu în diferite cercuri. (…) Eu ştiu de unde aţi primit informaţiile. Sunt nişte minciuni. Toată lumea încearcă acum să mă denigreze, pentru că se apropie alegerile la PSD Braşov“.

Până la ora publicării acestui articol, Direcția Națională Anticorupție nu a oferit, pentru Bugetul.ro, niciun răspuns cu privire la această plângere, dacă a fost soluționată sau a fost uitată undeva, într-un sertar.

Ce nu ar fi declarat Marius Dunca

Ministrul demisionar al Tineretului și Sportului și-a făcut public doar un motociclu, cu numărul WDA, el neavând în declarația de avere nici conturi, nici case și nici mașini, scrie tolo.ro.

Totuși, pe străzile din Brașov circulă două mașini de lux cu inițialele WDA, un Audi A8, condus de Dunca, și un BMW X5, condus de iubita sa.

Mai mult, el locuiește la Brașov într-un penthouse sub Tâmpa, în valoarea de peste 130.000 de euro, potrivit tolo.ro.

gsp: Cum v-ați descurcat cu 1.000 de euro pe lună vreme de 6 ani?
Dunca: Când a fost cazul, m-a ajutat iubita. Ea a cumpărat apartamentul și mașina.

gsp: Și ce meserie are iubita dumneavoastră?
Dunca: Este antreprenor.

Duna Mon SRL, singura firmă a iubitei sale, Monica Niță, are profit cumulat zero în ultimii trei ani și o cifră de afaceri anuală de 10.000 de euro.

Sursele Bugetul.ro au dezvăluit că averea lui Dunca ar fi crescut semnificativ în perioada în care acesta a fost șef la ANPC.

Sursa: bugetul.ro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.