Săptămâna de lucru de patru zile, introdusă de o mare companie din România! Află de când!

0

Pentru prima data în România, după o perioadă de teste și analize, o mare companie a anunțat că va introduce, oficial, săptămâna de lucru de patru ore. Este o tendință tot mai des întâlnită în Europa iar angajații și angajatorii susțin că au parte de mai patina muncă, dar mai eficientă.

CITEȘTE ȘI: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE ÎN CAZUL LUI CROITORU! ANUNȚUL CONDUCERII FC ARGEȘ!

Concret, o instituție bancară din România este cea care a introdus programul de patru zile lucrătoare pe săptămână, iar angajații au putut opta pentru noul model încă de la începutul acestui an. Compania ING Hubs România a decis să introducă un nou program de lucru, care le oferă angajaților posibilitatea de a fi prezenți la birou doar patru zile pe săptămână.

Decizia a fost luată după ce, în urmă cu șase luni, a existat o perioadă de teste în acest sens, un program pilot. S-a decis atunci testarea reacției angajaților și, mai ales, monitorizarea efectelor generate de reducerea zilelor de lucru. Acest lucru este optional,m însă, doar angajații care își doresc putând opta pentru săptămâna de lucru de patru zile pe săptămână.

Programul este de 10 ore de muncă pe zi, în locul tradiționalelor 8 ore. Mai mult decât atât, există și posibilitatea adoptării a 9 ore pe zi de muncă, ca în final să ajungi la 4 zile complete și jumătate din a cincea de program.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata