SĂPTĂMÂNA DE MUNCĂ DE PATRU ZILE! CÂND SE VA APLICA ÎN ROMÂNIA ȘI ÎN CE DOMENII? CE SPUN ANGAJATORII?

0

După adoptarea săptămânii de muncă de patru zile în Marea Britanie, consultanții pe piața muncii au tras și primele concluzii ale unui studiu care dovedește că angajații se simt mai fericiți, mai sănătoși și că se descurcă mai bine în munca lor. De asemenea, specialiștii susțin că acest mod de lucru s-ar putea aplica recent și în România și precizează și domeniile în care săptămâna de muncă de patru zile va putea fi implementată.

CITEȘTE ȘI: ȘCOLILE ȘI GRĂDINIȚELE DIN ARGEȘ CARE S-AR PUTEA PRĂBUȘI LA CUTREMUR! LISTA COMPLETĂ!

Angajații români sunt de acord în mare parte, aceștia spunând că în momentul de față lucrează prea mult și că ar fi mai productivi dacă săptămâna de lucru ar avea doar patru zile, chiar dacă ar munci 10 ore pe zi în loc de opt. Doar, 18% dintre salariaţii care au participat la acest studiu au spus că nu ar fi de acord să lucreze după acest program. Însă, conform celui mai recent studiu efectuat, angajatorii români nu sunt foarte deschişi la un asemenea program. Concret, cel mult  37%  din companiile din România ar acceptă reducerea programului de lucru.

Angajații vin însă cu argumente, susținând că săptămâna de muncă de patru zile ar veni cu o serie de beneficii legate de odihnă, nivel de stres, viață personală și sănătate mentală. Cel mai bun exemplu, susțin angajații, sunt companiile din Marea Britanie care au adoptat și unde programul redus s-a dovedit a fi un real succes, susținând că nu se vor întoarce la programul normal.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata