SCANDALOS!!!! Mafia piețarilor, război cu Poliția Locală!

Calea București, parcarea din zona fostului Cinema București. Raiul pieţarilor!!!! MAFIA piețarilor…Mioveni…. Mioveni…. Topoloveni..Topoloveni… Doriți! Asta răzbate de dimineața până seara. Cei care fac de-o viață transport de persoane fizice neautorizat n-au mamă, n-au tată!!! Ce lege? Poate legea bâtei și a pumnului pus în gura polițistului local care îndrăznește să le strice ploile. Concret, șoferii de ocazie primesc amenzi cu nemiluita pentru că încalcă flagrant HCL 72/ 2012 care prevede că transportul public neautorizat, efectuat de persoane fizice constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 1.000 și 2.500 de lei. Numai că după ce sunt amendați, procedează la fel ca prostituatele. Se întorc la locul faptei și reîncep racolarea de noi și vechi clienți. 

”Ce vrei, bă… îmi iei pâinea de la gură?”

Când sunt deranjați din nou de locali, scot toporul și trec la amenințări. ”În repetare rânduri, colegii mei au fost amenințați verbal de cei care efectuează zilnic transport public neautorizat. Unul chiar a scos toporul din mașină și s-a repezit către un agent de la Rutieră spunându-i: Ce vrei, bă, eu din asta trăiesc! Îmi iei pâinea de la gură? Lasă că te aranjez eu…. Noi mai mult decât să-i amendăm nu avem ce să le facem. În 2014 am aplicat amenzi în valoare totală de 300.000 de lei  pentru transport public ilegal.”, precizează Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt în cadrul Poliției Locale Pitești. 

63 de procese în instanță

Din stradă, lupta cu piețarii se mută în sălile de tribunal. Asta pentru că majoritatea celor care primesc amenzi contravenționale pentru efectuarea de transport public neaurizat contestă procesele verbale. ” În momentul de față avem 63 de procese în instanță, niciunul soluționat. În fața judecătorilor, cei care încalcă legea transportului public susțin cu martori că cei pe care îi transportă pe ruta Pitești-Mioveni sau Pitești- Topoloveni, sunt verișori, nepoți, unchi , cărora nu le percep niciun leu pentru serviciul oferit. De asta procesele durează foarte mult. Partea bună a lucrurilor este că recent Tribunalul ne-a acceptat probele video în instanță și avem destule filmări și poze de la locul faptei ca să spun așa. ”, conchide Bogdan Aristănțoiu. 

 

Modul de acțiune

Ilegaliștii de pe Calea București își încep ”ziua de muncă” la primele ore ale dimineții. Este ușor să-i recunoști pentru că pe trotuarul de unde acostează clienți zona este marcată cu morman de chiștoace de țigări și pahare de plastic de cafea, aruncate pe jos. Pregătirea unei curse durează în medie un sfert de oră. Primii agățați sunt băgați în mașinile parcate fie pe Calea București, fie în parcarea de lângă Primăria Pitești, unde așteaptă cuminți cel de-al patrulea pasager. Nu pleacă decât când mașina este plină. Asta e norma câștigului garantat. 

 

Venit: 300 de lei la 10 curse

O cursă dus-întors pe ruta Pitești-Mioveni sau Pitești-Topoloveni bagă minim 30 de lei în buzunarul pieţarilor. La o medie de 10 curse pe zi, seara se adună un profit frumușel: 300 de lei. Scăzut 50 de lei la benzină, cumpărată nicidecum de la pompă, tot mai rămân 250 de lei, pe zi, neimpozabili. 

 

 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.