Scandalos! Primarul Stancu de la Bascov a demarat o investiție bănoasă înainte de a face licitație și contract!

Un nou scandal a avut loc în ședința de Consiliu Local a primăriei Bascov, de data aceata motivul disputei fiind elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru proiectul de racordare al satului Uiasca la rețeaua de gaze. Consilierul local, Cătălin Andrei, a sesizat neregulile pe care primarul Gheorghe Stancu le face în ceea ce privește acest proiect demarat fără să existe achiziție, contract și finanțare.

„INCREDIBIL! Primăria Bascov a tocmit o firmă să elaboreze un studiu de fezabilitate pentru proiectul de racordare al satului Uiasca la rețeaua de gaz, fără să existe achiziție, contract, finanțare.

„Tocmit” este cuvântul corect pentru că în cazul de față nu numai că nu a fost respectată procedura de achiziții, dar ea nici nu există. Motivul, timpul prea scurt și teama executivului de a pierde finanțarea pentru proiect. De ce? Pentru că nu și-a gestionat corect timpul.

În ședința de Consiliu Local din această săptămână, primăria a solicitat alocarea bugetară a sumei de 70.000 de lei în vederea realizării studiului de fezabilitate pentru racordarea satului Uiasca la rețeaua de gaze. CL Bascov a fost pus în fața faptului împlinit pentru că totul a fost stabilit verbal între reprezentanți ai primăriei și o firma recomandată de Distrigaz. 

 În urma unui potop de întrebări, adresate reprezentanților primăriei am aflat cu stupoare  că în acest moment, o firmă s-a apucat deja să execute lucrările pentru redactarea SF-ului, fără contract, fără documente justificative, fără achiziție. Exclusiv pe baza unor discuții.

Iar consilierii ar fi trebuit să aprobe, în orb, pe vorbe, “pe încredere”, cum s-a exprimat cineva. Ulterior urma contractul. Teama de repercusiuni i-a determinat să facă un pas în spate și au fost de acord să îndeplinească o procedură de achiziții, fiind aprobată suma de 20.000 de lei pentru studiul de fezabilitate. Am decis să mă abțin. Evident, am fost acuzat că blochez proiectul, doar pentru că am cerut respectarea legii. Nu, domnilor, dacă acest proiect nu se va realiza sunteți direct răspunzători pentru eșec și pentru cum l-ați gestionat.

Consilierii PNL susțin proiectul de racordare la rețeaua de gaz, l-am asumat și vom depune tot efortul pentru implementarea sa, dar solicităm transparență, respectarea procedurilor și comunicare din partea executivului primăriei. Nu lucruri făcute pe ascuns, fără știința Consiliului.   

Toți consilierii, indiferent de partid, susținem acest proiect important pentru comunitate, am votat pentru implementarea lui, dar nu sunt de acord să fim prostiți în față și să nu se respecte procedura. Mă aștept la un val de acuzații și înjurături din partea unor domni care au făcut cu bună știință toată această lucrătură.”, a atras atenția consilierul local, Cătălin Andrei, pe pagina de facebook.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.