Scăpat basma curată de CCR după ce a amenințat cu moartea judecătorii! „Aveţi familie, aveţi copii, praful se va alege de ei, praful şi pulberea se va alege de voi, nenorociţilor!”

0

Un bărbat care a înjurat și amenințat magistrații de la Judecătoria Topoloveni a scăpat după ce Curtea Constituțională a decis că este neconstituțională legea prin care e prelungește termenul de prescripție. Potrivit motivării, bărbatul recalcitrant a țipat, jignit și înjurat timp de o jumătate de oră pe cei prezenți în sală, mai exacScăpat basma curată de CCR după ce a amenințat cu moartea judecătorii! „Aveţi familie, aveţi copii, praful se va alege de ei, praful şi pulberea se va alege de voi, nenorociţilor!”t acesta, fiind nemulțumit de decursul procesului în care era inculpat, spunând: „o să daţi socoteală”, „javră ordinară ce eşti, mişeilor, aveţi familie, aveţi copii, praful se va alege de ei, praful şi pulberea se va alege de voi, nenorociţilor”, „bă judecătorule, Dumnezeu e sus, te aude Dumnezeu, am lumânare de la biserică, de la popa, te-a lovit Dumnezeu, să aibă grijă cu maşina”.

 „În esenţă, în actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că inculpatul ##### ###, în ziua de 15.03.2018, în timp ce participa în calitate de subiect procesual principal – inculpat la judecarea dosarului penal cu nr. ####/288/2017 de către Judecătoria Topoloveni, într-un interval de aproximativ 30 de minute şi cu intenţie directă, a exprimat prin strigăte şi cu o tonalitate extrem de ridicată, cuvinte, expresii, atitudini irevenţioase, jignitoare şi calomniatoare, îndreptate direct, public şi nemijlocit atât la adresa celorlalţi participanţi la procesul penal, dar şi la adresa completului de judecată (ex.: „ruşine să vă fie, bă, ruşine justiţie, o să daţi socoteală, nu o să rămână aşa, nu vă merge, o să vezi dumneata, nenorocitule, ruşine să-ţi fie, javră ordinară ce eşti, mişeilor, aveţi familie, aveţi copii, praful se va alege de ei, praful şi pulberea se va alege de voi, nenorociţilor, banii să-i dai lui popa, n-aude fără ochelari, bă judecătorule, Dumnezeu e sus, te aude Dumnezeu, am lumânare de la biserică, de la popa, te-a lovit Dumnezeu, să aibă grijă cu maşina că ##### e sus, nenorociţii ăştia de la Judecătoria Topoloveni, hoţii ăştia din Judecătoria Topoloveni ,ruşine să vă fie justiţie română, hoţilor, hoţilor”), manifestări atitudinale care au determinat în mod direct mai multe întreruperi nejustificate ale procesului penal şi au impus, pentru restabilirea solemnităţii şedinţei de judecată, îndepărtarea inculpatului din sala de judecată prin folosirea agenţilor de forţă, apreciindu-se ca fiind realizate condiţiile de tipicitate ale infractiunii  de încălcarea solemnităţii şedinţei prev şi ped de art 278 Cod penal” se arată în motivare, potrivit rejust.ro.

Acesta a fost trimis în judecată după trei ani de la momentul respectiv, iar recent, judecătorii argeșeni au decis că, în baza deciziei CCR, a intervenit termentul de prescripție, astfel încâît procesul penal a fost încetat.

„În baza art. 17 alin. 2 raportat la art. 16 lit. f) C.p.p. corob cu art. 154 alin. 1 lit. e) C.p. şi art. 5 C.p. cu referire la art. 155 alin. 1 C.p. în interpretarea dată prin Deciziile Curţii Constituţionale nr. 297/2018 şi 358/2022, încetează procesul penal privind pe inculpatul A. I. , fiul lui .., născut la data de ..în comuna Şuşani, judeţul Vâlcea, domiciliat în comuna Şuşani, sat Uşurei, judeţul Vâlcea, legitimat cu CI .., CNP .., cetăţean român, necăsătorit, stagiul militar satisfăcut, studii 12 clase, fără ocupaţie, cu antecedente penale, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale în raport de săvârşirea infracţiunii de încălcarea solemnităţii şedinţei , în modalitatea prev şi ped de art 278 Cod penal . În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate ,rămân în sarcina statului. În baza art 275 alin. 6 Cod proc pen , onorariul avocatului din oficiu al inculpatului, în cuantum total de 1495 lei, conform împuternicirilor avocaţiale nr. 291/25.01.2021 şi nr. 516/27.09.2021, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunţată azi, 15.07.2022 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei” se arată în minută.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata