Scările groazei de lângă Pediatria Pitești! Concurează cu ruinele de la Cetatea Poienari!

0

Scările groazei de lângă Pediatria Pitești! Concurează cu ruinele de la Cetatea Poienari!

Pe lângă Spitalul de Pediatrie, în urmă cu foarte mulți ani au fost amenajate mai multe scări care, cel puțin pe vremuri, făceau legătura între zona Stadion și zona Pediatrie, Judecătorie, Parchet, etc. Acum, scările sunt degradate în proporție covârșitoare, doar în ultimul an, mai multe persoane accidentându-se grav în urma căzăturilor cobrând pe ceea ce a mai rămas din treptele „epocii trecute”.

CITEȘTE ȘI: CITEȘTE ȘI: CONACUL – TABĂRĂ DIN ȘTEFĂNEȘTI, MONUMENT ISTORIC, „PĂRĂGINIT” DE TOATE AUTORITĂȚILE ARGEȘENE!

Atenție! Pericol public!

Sesizări peste sesizări s-au făcut în ultimii ani și chiar mai mult decât atât. Mai mulți locatari din zonă au cerut administrației publice locale acceptul să repare scările pe banii lor. Negativ! Așa a fost răspunsul oficialilor, căci este ilegal ca un privat să execute lucrări pe domeniul public, chiar dacă acestea aduc un plus de confort. Sau scad riscul de accidente și aduc un bonus estetic. Cunoscut ca apropiat al societății civile, i-a fost cerut ajutorul consilierului Local Răzvan Șerbănoiu care, la rândul său, a cerut reabilitarea scărilor. Pare-se că răspunsul administrației locale a fost că nici în acest an nu sunt bani pentru acele scări. Între timp, acestea au fost năpădite de buruieni și s-au măcinat ajungând la un grad de degradare greu de descris. Cu toate acestea, oamenii trec în continuare prin zonă și chiar pe ultima bucată spre stadion urcă o porțiune de potecuță total neamenajată. Asta pentru că, deși anevoioase, coborârea sau urcarea strict acolo, sunt mult mai rapide decât alte căi care fac legătura între cele două zone.

Domeniu public versus domeniu privat! Cine repară?

Recent, o nouă sesizare a fost postată pe grupul „Pitești, orașul meu”, postare care face referire la aceste scări extrem de degradate și periculoase. Se așteaptă reacția Primăriei Pitești care, în primă fază, ar fi spus că nu se știe cât este domeniu public și cât este domeniul privat. Firesc, mai mulți cetățeni au întrebat de ce nu s-a reparat sau măcar nu sau întreținut zona de scări a domeniului privat și, pe de altă parte, de ce nu sunt amendați proprietarii terenului inundat de buruieni. O singură precizare: scările despre care povestim sunt chiar periculoase, mai multe persoane căzând, iar una, recent, rupâdu-și mâna. Pozele sunt elocvente.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata