Schelet de bebeluș găsit în spatele Muzeului Județean!

Un schelet de bebeluș, dar și rămășițele pământești ale 40 de călugări au fost descoperite în spatele Muzeului Județenea Argeș cu ocazia scoaterii la lumină a ruinelor Schitului Buliga și a Bisericii Sfinții Îngeri. Cu ocazia demararării lucrărilor de reabilitare a fostului sediu al Prefecturii Argeș, arheologii și studenții Universității din Pitești au descoperit mai multe oseminte ale călugărilor și mirenilor, care datează din anul 1500,  iar acestea sunt conservate, până la finalizarea punerii în valoare a ruinelor, în Muzeul Județean Argeș.

“În acest moment, colegii mei de la Muzeul Județean și studenții de la Universitatea din Pitești, Facultatea de Istorie, desfășoară o cercetare arheologică preventivă, aici, în curtea interioară a Muzeului Județean. Suntem pe situl arheologic al Bisericii Sfinții Îngeri, care a aparținut Schitului Buliga. Odată cu începerea lucrărilor de consolidare a clădirii vechii Prefecturi am început și această cercetare arheologică pentru a scoate la lumină acest sit.

Un obiectiv extrem de important al nostru este acela de a pune în valoare și să conservăm in situm acest obiectiv de patrimoniu. Au fost găsite și câteva monede din secolul XVI. Este un sit extrem de important. Această biserică a fost demolată pentru a lăsa loc Prefecturii și este pentru prima dată când acest sit este scos la lumină și cercetat din punct de vedere arheologic. Așteptăm să finalizăm lucrările de consolidare a Muzeului și conservăm acest sit pentru a le putea prezenta publicului vizitator”, a subliniat managerul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu.

Vă reamintim că pe locul în care se află astăzi Muzeul Județean Argeș, în trecuta existat un schit călugăresc. În 1898 a fost dărâmat pentru a face loc sediului primei Prefecturi din Argeș, iar din 1977 aici funcționează muzeul.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.