Schimbare majoră în trafic! Posesorii de trotinete și biciclete vor plăti polițe RCA! Cât costă asigurarea?

0

Schimbare majoră în trafic! Posesorii de trotinete și biciclete vor plăti polițe RCA! Cât costă asigurarea?  Sunt vizați posesorii de trotinete și biciclete! În curând, posesorii de trotinete, normale sau electrice, și bicicliștii vor fi nevoiți să plătească RCA pentru a se plimba pe străzi. Cel puțin asta prevede un proiect de lege inițiat recent de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

CITEȘTE ȘI: SCĂRILE GROAZEI DE LÂNGĂ PEDIATRIA PITEȘTI! CONCUREAZĂ CU RUINELE DE LA CETATEA POIENARI!

Concret, noile polițe RCA vor fi plătite de către toți posesorii de vehicule autopropulsate care se deplasează cu o viteză maximă mai mare de 25 km/h. Vizate sunt, în special, trotinetele și bicicletele electrice, în condițiile în care accidentele s-au înmulțit semnificativ în ultima perioadă.

Proprietarii de trotinete și biciclete electrice ar putea plăti aproximativ 150 de lei pe an pentru asigurare obligatorie. De asemenea, este posibil să apară polițele de asigurare pe stil englezesc, cu valabilitate de câteva zile sau chiar câteva ore. Totodată, potrivit noului proiect, despăgubirile în cazul daunelor morale pentru accidente soldate cu decese vor fi plafonate.

„Inițiativa are în vedere mai multe măsuri, în urma analizei pieței din România, în urma problemelor apărute. După cum știți, suntem campioni la accidente. Avem aceste propuneri de modificare în legislație. Una dintre modificări este introducerea obligativității asigurării tuturor vehiculelor motorizate electric ori termic, deci inclusiv a trotinetelor sau a bicicletelor cu motor. Mai sunt alte prevederi, în premieră.

Sunt despăgubite pentru prima dată animalele de companie. În cazul unui accident în care sunt și animale în mașină, care sunt rănite, proprietarul va fi despăgubit prin polița RCA. Mai sunt și alte premiere pentru a reglementa această piață, introducerea la nivel European a unui certificat de daună care să ateste istoricul asiguratului. Toate vehiculele care se deplasează și au obligativitatea RCA-ului vor fi monitorizate video. În cazul în care acestea nu au asigurare RCA, inclusiv trotinetele, pot fi sancționate.

Pentru prima dată apar contractele RCA pe perioade scurte sau foarte scurte. Companiile care dețin trotinete pentru închiriat vor fi obligați să facă aceste asigurări obligatorii.”, a declarat recent Valentin Ionescu, director general pentru asigurări în ASF.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata