Schimbare majoră la polițele RCA! Sunt vizați mii se români!

0

Se pregătește o nouă schimbare în legislația privind polițele RCA, este vorba despre reglementarea așa numitelor plăți „în regie proprie”. Mai exact, despre acele situații în care partea păgubită alege să încaseze în avans valoarea daunei și pe urmă să efectueze reparația.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! S-A AFLAT CINE A BLOCAT LUCRĂRILE LA NOUL STADION DIN PITEȘTI! FIRMA – ABONATĂ LA BANI PUBLICI!

Șoferii care decid să își refacă daunele acoperite de RCA prin așa numitul sistem „regie proprie” vor trebui să aducă documente care să arate că au făcut reparația în condiții optime, dacă vor să încaseze banii de la asigurătorul șoferului vinovat în accident. Acestea sunt propunerile unui proiect care vizează schimbarea legislației RCA, anunță Economica.net. Schimbarea propusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar putea intra în vigoare chiar din luna aprilie a acestui an.

Această măsură ar avea ca scop creșterea siguranței rutiere, prin evitarea intrării în trafic a unor autovehicule aflate într-o stare tehnică necorespunzătoare.

Obligație expresă de a prezenta documentele reparației

„Este o modificare care până acum nu a apărut în discuții. Este aceea referitoare la plățile efectuate ca despăgubiri materiale, plățile efectuate către asigurați, plăți în numerar, în avans, plăți care sunt drepturi ale păgubitului acoperit de RCA și se fac la cererea acestuia. Acest drept rămâne valabil, dar trebuie să luăm în considerare că un asemenea mecanism generează și unele efecte secundare. Poate fi o motivație pentru a fi făcute reparațiile acelor vehicule nu neapărat în service-uri autorizate și mai ales reparațiile să nu fie complete.

Avem în vedere introducerea unui mecanism astfel încât cel care are un autovehicul avariat și a fost deschis un dosar de daună penru care s-a plătit un beneficiu sub forma unei sume, așa zisa regie proprie, să aibă obligația ca într-o anumită perioadă să prezinte documente justificative către asigurătorul său prin care să demonstreze că mașina respectivă a fost reparată în condiții legale. Mai departe, informația respectivă va avea o valorificare”, a declarat pentru Economica, Sorin Mititelu, vicepreședintele ASF responsabil de piața asigurărilor.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata