Schimbări importante pentru elevi! Ce se întâmplă cu orele de educație fizică?

0

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat recent care este motivul pentru care nu mai este nevoie ca la orele de educație fizică să fie acordate note elevilor. De asemenea, acesta a precizat, că în urma unei analize foarte atente, s-a luat decizia ca elevul să primească calificative. Însă, atenție. Calificative care nu îi vor afecta media generală.

„La educație fizică, spre exemplu, noi susținem și vor fi mai multe ore în planurile cadru, lista disciplinelor și numărul de ore aferent pe săptămână, pentru că au copiii nevoie de mișcare, dar note de ce să dai? Ca să facă presiune părinții să ia absolut toți 10 la educație fizică, așa cum e acum? Mă rog, 97% au note de 9, 9,50 și 10. Puțin peste 3% au medii generale mai mici de 9. Este o realitate!

De foarte mulți ani, la educație fizică avem 10, 9,50, 9 și sub 9. Avem patru paliere. Păi dacă avem patru paliere, nu negăm realitatea și avem și 4 calificative: foarte bine, bine, satisfăcător și nesatisfăcător.

Da, nu intră în calculul mediei. Rămâne doar în fișă, pentru că mutăm accentul de pe o importanță excesivă acordată notelor, pe portofoliul educațional. Asta înseamnă că în învățământul primar sau în gimnaziu vei avea o carte de identitate educațională în care vor fi înscrise și notele, în sistem clasic, dar și calificativele și modul în care a progresat sau a regresat elevul.

Această lege este pentru copii în primul rând, dar este și pentru părinți, și pentru profesori, și pentru întreaga societate și pentru viitorul națiunii. În viziunea proiectului de lege, există foarte clar formulate acele mecanisme prin care profesorul va da un feedback continuu, evaluare ritmică a elevului, feedback continuu acordat părintelui. În format electronic se aduce la cunoștința părintelui, se consolidează legătura dintre școală, familie și societate în permanență despre evoluția fiecărui copil. Ei evoluează rapid. În momentul acela vei avea și rezultate școlare mai bune, și abandon școlar mai scăzut și vei ține legătura cu părintele. Vei trece acolo toate acele elemente. Aceste calificative vor face parte din portofoliul educațional, iar la finele a patru ani de gimnaziu, pe baza acestui portofoliu, școala va fi obligată să-i elibereze un certificat de orientare școală.“, a declarat recent ministrul Sorin Cîmpeanu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata