Schimbări importante pentru șoferi! Ce li se pregătește?

Modificări importante care îi vizează pe șoferi au fost anunțate recent de autorități. Ministerului Mediului a anunţat recent că maşinile electrice şi cele cu hidrogen vor avea numere de înmatriculare verzi, după ce ordinul comun legat de această reglementare a fost publicat în Monitorul Oficial. Măsurile vor intra în vigoare la 60 de zile.

Conform Ordinului comun al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, al ministrului Afacerilor Interne şi al viceprim-ministrului, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, numerele de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde vor fi acordate exclusiv autovehiculelor cu emisii zero de CO2 (maşini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen).

„Numerele de înmatriculare dedicate maşinilor nepoluante vor funcţiona ca un paşaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară şi vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilităţi celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe şi impozite, autorităţile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util.”, a declarat recent ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.