Schimbări în legislația din sistemul sanitar. Propuneri îndrăznețe ale PNL Argeș puse pe masa Guvernului!

0

Ionuț Gheorghe, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Argeș și președinte al Comisiei de Sănătate din PNL a înaintat Ministerului Sănătății mai multe propuneri de modificări legislative care vizează atât beneficiul pacienților cât și al cadrelor medicale. Una dintre propuneri se referă la încurajarea medicilor tineri, în special a medicilor de familie, de a profesa și în mediul rural. Pentru a-I atrage pe absolvenții de Medicină să lucreze la țară, proiectul propus de liberali prevede acordarea unor stimulente financiare care pot fi benefice pentru un început de carieră al oricărui doctor. Pe de altă parte, atragerea în mediul rural a personalului medical calificat ar putea fi un beneficiu imens pentru pacienți care beneficiază de servicii medicale necesare în proximitate.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ: VEȘTI PROASTE PENTRU PACIENȚI! SUTE DE MEDICI DE FAMILIE, ÎN PRAG DE PENSIE!

De asemenea, potrivit lui Ionuț Gheorghe, importanța asistenților medicali, a kinetoterapeuților și a psihologilor precum și a altor categorii componente a aparatului medical trebuie subliniată și bine delimitată în noua lege, aceștia având un rol extrem de important în tratarea bolnavilor, în special a celor cu probleme grave de sănătate.

Tot în cadrul modificărilor legislative în domeniul sănătății de care să beneficieze mulți dintre pacienții din sistem prevede ca persoanele care obțin alte venituri în afara celor de salariat să aibă opțiunea să meargă către asigurări complementare, să poată alege să se trateze unde doresc, atât în sistemul de stat cât și în cel privat.

De asemenea, o altă propunere vizează concediile medicale și decontarea lor.

„Este oportun să revenim la legislația de dinainte de 2018 și anume să își deducă și doar diferența să o solicite la rambursare. Impactul bugetar final este zero, fiind vorba despre aceeași sumă.Astfel eliminăm birocrația și injectăm capital curent, în special la IMM-uri. Sunt multe propuneri benefice atât pentru pacienți cât și pentru cadrele medicale. Am transmis aceste propuneri Ministerului Sănătății, nu așteptăm să intrăm în criză, chiar dacă propunerea noastră se aplică în toată țara. Trebuie să identificăm și să găsim soluțiile.”, a anunțat Ionuț Gheorghe, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Argeș și președinte al Comisiei de Sănătate din PNL.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata