Schimbări majore! A fost stabilită structura viitorului an școlar!

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunța recent faptul că, printr-un ordin, a fost stabilită structura anului școlar 2021-2022. Au apărut modificări, cea mai importantă făcând referire la faptul că viitorul an școlar va avea două semestre, iar primul se va încheia înaintea sărbătorilor de iarnă.

„Ordinul vizează modul de derulare al anului școlar 2021-2022. Este vorba de o abordare conformă cu așteptările elevilor, care înțelegem că vor crea dificultăți multor cadre didactice, dar îmi exprim speranța că se vor implica în așa fel încât să avem o structură logică a anului școlar, bazată pe două semestre, cu trei vacanțe, de iarnă, primăvară și vară, pentru grădinițe și învățământul primar se adaugă și săptămâna de vacanță din luna octombrie, dar semestrul întâi se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă.

Semestrul 1 va avea 14 săptămâni, iar al doilea 20, din care o săptămână va fi dedicată programului Școala Altfel.

Excepție vor face anii terminali, al căror an școlar va avea doar 32 de săptămâni, în loc de 34, dar și elevii de la filierele tehnologice. Singura problemă este aceea a evaluării și notării, care va trebui să fie făcută într-o durată mai scurtă, de 14 săptămâni. Mizez pe sprijinul tuturor cadrelor didactice și sper că fiecare va găsi soluții în beneficiului elevilor”, a declaratrecent  Sorin Câmpeanu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata