Schimbări majore în Educația din România! Alina Manea: „Ne dorim cu toți să concretizăm schimbarea sistemului”

0

Două noi instituții vor fi create în subordinea Ministerului Educației, a anunțat vicepreședintele PNL Argeș și fost inspector general al ISJ Argeș, Alina Manea. Potrivit Legii Educației, aflată în această perioadă în dezbatere publică, cele două entități se vor ocupa de digitalizarea sistemului, dar și de o parte din atribuțiile pe care le aveau până în momentul de față inspectoratele școlare.

„Ministrul Educației a lansat în dezbatere publică legile Educației. Ce-i drept, în urma unor consultații, ne dorim cu toți să concretizăm schimbarea sistemului. Ceea ce este de apreciat este faptul că se reorganizează multe dintre structuri. Concret, avem de-a face cu Ministerul Educației care va fi în parteneriat cu o unitate executivă pentru suport – Unitatea pentru Digitalizare – care răspunde necesităților de digitalizare. Evoluția în educație o reprezintă și această digitalizare.

O altă structură este Autoritatea Națională de Inspecție Școlară. Va îngloba ARACIP și va acționa pe două direcții: una pe inspecție școlare și una pentru asigurarea calității. Este de înțeles că această autoritate va prelua partea de inspecție școlară, care era până acum în atribuțiile inspectoratelor. ” a declarat Alina Manea.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata