Schimbări majore la admiterea la liceu! Mai multe locuri pentru elevi, în următorii ani!

0

Schimbări majore la admiterea la liceu! Mai multe locuri pentru elevi, în următorii ani! Pentru anul școlar viitor sunt alocate 134.000 de locuri pentru clasa a IX-a, cu 3.400 mai mult faţă de anul trecut, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, consultat de Edupedu.ro. În schimb, scade numărul de locuri pentru învăţământul primar, deoarece numărul de elevi care solicită şcolarizarea a scăzut. Motivul este faptul că grupa mare a devenit obligatorie.

CITEȘTE ȘI: PRIMARUL GENTEA IA MĂSURI! „LUCRURILE NU VOR RĂMÂNE AȘA!” (VIDEO!)

Potrivit proiectului, numărul mic de elevi care solicită şcolarizarea a dus la diminuarea numărului de locuri pentru anumite niveluri sau forme de învăţământ.

  • „diminuarea cu 1.500 de locuri la învățământul liceal pentru clasa a IX-a, cu frecvență seral și cu frecvență redusă deoarece se constată o scădere a numărului de elevi care solicită școlarizarea la aceste forme de învățământ;
  • diminuarea cu 2.000 de locuri la învățământul primar, având în vedere faptul că din centralizarea solicitărilor inspectoratelor școlare rezultă o scădere. Această scădere se datorează faptului că grupa mare a devenit obligatorie”.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata