SCHIMBĂRI MAJORE LA EXAMENUL DE BACALAUREAT! ANUNȚUL MINISTRULUI CÎMPEANU!

0

Noua lege a educației care se află, în momentul de față, în dezbatere publică, aduce schimbări majore în învățământ. Cocret, se dorește ca examenul de bacalaureat să aibă o singură probă scrisă, dar care va evalua cunoștințele la mai multe discipline, indiferent de profilul la care sunt elevii. În afară de proba scrisă, absolvenții de clasa a XII-a vor avea, între altele, probe la două limbi străine.

Dintre probele care se dau în prezent la Bacalaureat se vor menține doar cea de evaluare a competențelor digitale și cea la limba maternă, acolo unde este cazul. Potrivit ministrului Educației, schimbările sunt valabile pentru liceenii care din septembrie 2023 vor urma planuri cadru noi de învățământ.

„Este o probă comună pentru toți elevii de la toate filierele, profilurile și specializările. Această probă constă în evaluarea competențelor generale formate pe parcursul ciclului liceal la Limba și literatura română, la Matematică, Științe, Istoria și Geografia României și Științe socio-umane. O singură probă scrisă care să verifice competențele de bază. Și acei elevi care promovează proba de competențe digitale dar consideră că au abilități de programator spre exemplu vor vaea la dispoziție o probă pentru a demonstra aceste competențe și în măsura în care vom reuși să organizăm credibil, ea va fi luată în considerare și de angajator și de universități.

În calcularea mediei finale la Bacalaureat, nu se va ține cont de nota obținută la această probă facultativă.La celelalte probe, elevii trebuie să obțină cel puțin nota 6.”, a declarat recent Sorin Cîmpeanu.

 

.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata