Schimbări majore la examenul de Bacalaureat! Anunțul ministrului Cîmpeanu!

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat recent că vor avea loc schimbări importante la examenul de Bacalaureat. Concret, ministrul a anunțat că programa de Bacalaureat va fi simplificată pentru examenul din 2023, iar din 2027 ne putem aştepa la un examen de BAC schimbat radical.

„Începând de anul viitor o să avem o tranziţie spre normalitate. Sigur că programa va fi simplificată şi anul viitor cu ceea ce s-a predat în clasa a X-a şi eventual în clasa IX-a, dar vom avea deja conţinuturi complete pentru clasele a XI-a şi a XII-a.”, a arătat ministrul Educaţiei.

De asemenea ministrul Cîmpeanu a anunţat recent că abia în 2027 cel mai devreme putem să avem un examen de Bacalaureat radical schimbat, el arătând că nu poţi să schimbi disciplinele din mers.

„Cei care vor da Bacalaureatul anul viitor vor da Bacalaureatul aşa cum l-au cunoscut în momentul în care au intrat în clasa a IX-a. Este un principiu cunoscut. Nu poţi să schimbi disciplinele din mers. Atunci când vom avea adoptat proiectul de lege care implementează concluziile România Educată, vom anunţa acest lucru şi în 2027, cel mai devreme, putem să avem un examen de Bacalaureat radical schimbat, după ce cei care intră în liceu ulterior apariţiei legii, vor cunoaşte foarte bine la ce discipline trebuie să se concentreze. Le spun de pe acum că îmi doresc să se concentreze pe toate disciplinele din trunchiul comun, absolut toate şi să îşi poată dovedi competenţe minime, de bază, la fiecare din disciplineze din trunchiul, comun. Dar asta începând din 2027, dacă vom reuşi să adoptăm noua lege a învăţământului preuniversitar.”,  a mai afirmat ministrul Cîmpeanu.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

1 Comentariu
  1. […] CITEȘTE ȘI: SCHIMBĂRI MAJORE LA EXAMENUL DE BACALAUREAT! ANUNȚUL MINISTRULUI CÎMPEANU! […]

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.