Schimbări majore la taxarea salariilor în România! Află de când!

Angajații din România ar putea plăti impozite mai mari la sănătate şi pensii, dacă vom câştiga mai mult, în funcţie de anumite praguri. În momentul de față, în coaliția de guvernare există discuții despre cum va funcționa noul sistem de taxare pe salarii începând cu anul 2023.

„Orice măsură pe care o gândim este în fază de construcție. Ştiu că nu vor fi taxe noi pentru veniturile salariale, ci doar pentru acele venituri ale bugetarilor care depășesc salariul președintelui României. Eu nu am văzut forma finală, pentru că am câteva zile de când nu sunt în țară și aici este o chestiune de fiscalitate, nu de muncă.  Vorbim de veniturile, deci nu de salarii, de veniturile bugetarilor care depășesc, pentru că mai sunt sporuri. Acolo era o discuţie să fie impozitate suplimentar, să fie impozit impozitate progresiv.”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Schimbări majore luate în calcul:

  • cine câştigă sub 15.300 de lei brut/an NU va datora contribuții la sănătate şi pensii, ci va plăti doar impozit de 10%
  • cine câştigă între 15.300 de lei 30.600 de lei/an va plăti contribuţii la pensii şi sănătate doar pe şase salarii minime. De asemenea, va plăti impozit pe venit de 10% (pe toată suma)
  • cine câştigă între 30.600 de lei/an și 61.200 de lei/an va plăti contribuții la pensii şi sănătate doar pe 12 salarii minime. De asemenea, va plăti impozit pe venit de 10% (pe toată suma)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.