Schimbări majore pentru restaurante și fast-fooduri! Află de când!

0

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a anunțat recent că vor fi impuse noi reguli instituțiilor de alimentație publică tip fast-food sau restaurant. Acestea vor fi obligate să înscrie pe etichete orice ingredient care apare într-o cantitate mai mare de 20 de grame în compoziția unui produs. Scopul este ca orice consumator să știe cu exactitate ce ingrediente și în ce pondere se află în preparatele pe care le comandă la restaurant.

„Consumatorii trebuie informații privind declarația nutrițională și a aditivilor utilizați, care trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere sau oferire a produselor sau, dacă e vorba de comandă online, pe site-ul comerciantului, astfel încăt consumatorul să știe din start ce urmează să mănânce.”, a precizat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata