Schimbări radicale în trafic! Ce se întâmplă cu semafoarele! Anunțul momentului!

0

Schimbări radicale în trafic! Ce se întâmplă cu semafoarele! Anunțul momentului!

Schimbări majore în trafic. Specialiștii analizează varianta ca, în curând, semafoarele să fie schimbate. Concret, se vorbește despre introducerea semafoarelor cu patru culori, având în vedere avansarea tehnologiei și creșterea numărului de vehicule autonome pe șosele.

CITEȘTE ȘI: ACUM! TRAFIC ÎNCHIS PE AUTOSTRADĂ! AFLĂ PÂNĂ CÂND!

Este vorba despre o lumină alba care ar avea rolul de a dirija vehiculele autonome, fără a fi nevoie de intervenția umană.  Henry Liu, un profesor de inginerie civilă de la Universitatea din Michigan, conduce un studiu care explorează această posibilitate. El consideră că introducerea unei a patra culori la semafor va deveni necesară în viitorul apropiat, pe măsură ce numărul mașinilor autonome va crește.

„Ritmul progresului inteligenței artificiale este foarte rapid și cred că acest moment se apropie”, a precizat Henry Liu, profesor de inginerie civilă care conduce un studiu la Universitatea din Michigan, potrivit Associated Press.

Deși introducerea unei a patra culori la semafor este o perspectivă interesantă și necesară pentru adaptarea la vehiculele autonome, este esențial să fie luate în considerare toate aspectele tehnice, legale și de siguranță pentru o implementare eficientă și responsabilă a acestui sistem.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata