Schimbări radicale la examenul auto! Cum se va susține proba practică?

0

Examenul auto ar putea suferi modificări radicale dacă un proiect de lege inițiat va primi aviz favorabil. Concret, un parlamentar UDMR propune ca examenul de traseu pentru obţinerea permisului auto să nu se mai dea în prezenţa unui poliţist, ci ca orice şofer cu puţină vechime şi un atestat să se poată transforma în examinator. O altă modificare importantă ar permite ca testul de îndemânare auto să se desfăşoare în prezenţa instructorului.

CITEȘTE ȘI: S-A DESCHIS O NOUĂ CREȘĂ ÎN PITEȘTI! ANUNȚUL PRIMARULUI GENTEA!

Un parlamentar UDMR propune ca, alături de poliţişti, să fie examinatori şi şoferi cu minimum trei ani de experienţă care obţin un atestat în acest sens. O altă condiție este ca doritorii să nu desfășoare activități în cadrul unei școli de conducători auto. În mai bine de 20 de state ale Uniunii Europene meseria de examinator auto poate fi practicată atât de civili cât şi de poliţia rutieră.

„La ora actuală, condiţiile ca un poliţist de la rutieră să poată să fie examinator sunt următoarele: să aibă minim 23 de ani, să aibă permis de conducere categoria B de minim 3 ani de zile şi în această perioadă să nu se fi anulat permisul. Pe lângă liberalizarea meseriei de examinator şi participarea instructorului la examenul auto, există şi o a treia propunere: examenul practic şi teoretic să se poată susţină în localităţi diferite. Dacă cineva dă examenul şi ia teoria: un student în Bucureşti, se duce acasă în Craiova, ca să dea acolo examenul practic, nu poate. Doar în condiţiile în care îşi ia dosarul, plăteşte din nou examenul, dă din nou teoria şi va fi programat la practică.”, se arată în proiectul depus deBenedek Zaharias, deputat UDMR.

Însă, surse guvernamentale susțin că ministerul de Interne nu ar fi însă de acord cu proiectul inițiat de parlamentar, urmând a da aviz negativ.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata