Schimbări radicale la examenul auto! Se modifică proba de la sală!

0

Schimbări radicale la examenul auto! Se modifică proba de la sală!

Camera Deputaților a adoptat recent un proiect de lege care îi vizează pe cei care doresc să obțină permisul auto. Concret, proiectul prevede ca proba teoretică, la sală, să poată fi dată oriunde în țară, nu doar în localitatea unde candidatul își are domiciliul.

CITEȘTE ȘI: DRUM IMPORTANT, DE MARE VITEZĂ, ÎNTRE ARGEȘ ȘI BRAȘOV! ANUNȚUL AUTORITĂȚILOR!

Prin această prevedere se dorește ca timpul de așteptare de la promovarea examenului teoretic până la susținerea  examenului practic de obţinere a permisului de conducere să fie redus.

„Persoanele care solicită participarea la examen pentru proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere sau a unor noi categorii trebuie să fie apte din punct de vedere medical, potrivit legii, să facă dovada pregătirii practice prin cursuri organizate de unităţi autorizate şi că a fost declarat “admis” de către autoritatea competentă la proba teoretică de verificare a cunoştinţelor.”, prevede actul normativ.

Totodată, proiectul mai prevede că „pregătirea teoretică şi practică în vederea obţinerii permisului de conducere va fi organizată pe module şi va fi recunoscută reciproc de unităţile autorizate cu atribuţii în domeniu”.

„Proba teoretică de verificare a cunoştinţelor pentru obţinerea permisului de conducere se poate susţine la orice autoritate competentă de pe teritoriul României cu respectarea condiţiilor de vârstă, potrivit legii. Proba practică pentru obţinerea permisului de conducere şi eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul ori reşedinţa sau, în cazul celor aflaţi la studii în România de cel puţin 6 luni, de către autoritatea competentă pe raza căreia se află adresa unde locuiesc. Prin această modificare se va permite ca examenul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere să fie dat oriunde în ţară şi astfel se vor reduce timpii de aşteptare a candidaţilor de a deveni conducători auto.”, mai prevede actul normativ.

Deși Camera Deputaților este for decizional, autoritățile au anunțat că, momentan, nu au posibilităţi tehnice să poată să fie dat oriunde în ţară, urmând să anunțe când va fi implementat acest proiect.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata