Schimbări radicale pentru elevii din ciclul primar! Ce modificări vor fi aduse?

0

Schimbări radicale pentru elevii din ciclul primar! Ce modificări vor fi aduse? Statutul elevului a fost modificat de Ministerul Educației, iar una dintre modificările publicate în Monitorul Oficial este cea care prevede posibilitatea scăderii calificativului la purtare pentru elevii din învățământul primar.

CITEȘTE ȘI: „DRUM LIN SPRE VIAȚA VEȘNICĂ SUFLET FRUMOS!” UN TÂNĂR PREOT, CUNOSCUT ȘI APRECIAT ÎN ARGEȘ, S-A STINS FULGERĂTOR!

„Pentru toți elevii din învățământul primar, la fiecare 20 de absențe nejustificate pe an școlar din totalul orelor de studiu sau la 10% absențe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu, va fi scăzut calificativul la purtare, gradual, de la Foarte bine la Bine, Suficient, Insuficient.”, prevede articolul 27, alineatul I, modificat.

Înainte de această schimbare, Statutul elevului nu prevedea această sancțiune și pentru elevii din clasele Pregătitoare – a IV-a. Majoritatea celorlalte modificări și completări au legătură cu punerea în acord a structurii anului școlar pe module cu formulările din statut, până acum acesta făcând referire la structura pe semestre a anului școlar, abandonată în 2021 de Ministerul Educației.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata