SCM Piteşti a promovat în Liga a III-a!

Înfiinţatã vara trecutã de Primãria Piteşti, echipa de fotbal SCM Piteşti a câştigat campionatul judeţean, Liga a IV-a, a jucat miercuri meciul de baraj, şi a promovat în Liga a III-a! Pentru aceastã performanţã, antrenorii Nelu Ceauşu şi Ilie Bãrbulescu, jucãtorii şi conducãtorii noului club, meritã toate felicitãrile iubitorilor de fotbal din Piteşti şi din judeţul Argeş.
Partida de baraj dintre câştigãtoarele campionatelor din judeţele Argeş şi Olt s-a jucat la Horezu şi a fost arbitratã de o brigadã din Craiova cu Sorin Constantinescu la centru. A fost un meci echilibrat, dârz disputat între douã echipe care nu se cunoşteau, cu jucãtori tineri, dornici de afirmare. Permanent, jocul a fost pe muchie de cuţit. Argeşenii au avut posesie mai bunã şi au ratat deschiderea scorului în mai multe rânduri, astfel cã, dupã 90 de minute nu se înscrisese nici un gol şi s-au jucat douã reprize de prelungiri.
Stãnescu şi Cârstea au adus victoria în prelungiri
Prima reprizã a prelungirilor avea sã decidã soarta calificãrii în Liga a III-a. În minutul 97 fundaşul Stãnescu a urcat în atac pentru cã echipa lui beneficia de un corner. Din centrare mingea i-a venit la fix lui Stãnescu, acesta catapultând-o în poartã cu o loviturã de cap: 1 – 0 pentru SCM Piteşti! Dupã numai şase minute, Cârstea a reluat de la 6-7 metri, din vole, şi s-a fãcut 2 – 0, iar SCM Piteşti era calificatã în eşalonul trei al fotbalului românesc!
Un antrenor fericit: Nelu Ceauşu
Fost jucãtor la F.C. Argeş, cu peste 300 de meciuri în Liga I, Nelu Ceauşu spunea fericit dupã meci: „Vreau sã le mulţumesc jucãtorilor, şi sã-i felicit pentru felul în care s-au dãruit în acest meci. Ştiam cã nu va fi uşor pentru cã jucam cu o campioanã de judeţ, echipã pe care nu o cunoşteam. Acum le vom da o scurtã vacanţã pe care o meritã cu prisosinţã. Ne-am îndeplinit obiectivul, acela de a promova în primul an de la înfiinţarea echipei. Urmeazã ca în zilele urmãtoare sã discutãm cu domnul primar şi cu domnul viceprimar despre ce vom face mai departe“.
Vasile Popa vrea o organizare ireproşabilã
Vasile Popa este conducãtorul echipei SCM Piteşti care a pus mult suflet în tot ce a fãcut pentru ca echipa sã promoveze la nici un an de la înfiinţare. „Singur cã sunt fericit pentru aceastã promovare. Consider cã victoria este meritatã, chiar dacã a fost obţinutã în reprizele de prelungiri. Acum, important este sã ne organizãm cât mai bine, sã vedem cu ce jucãtori ne vom întãri, şi la ce jucãtori vom renunţa, deoarece se schimbã nivelul şi cerinţele. În Liga a III-a va fi mult mai greu, iar obiectivele noastre vor fi tot de promovare, dar asta se va stabili zilele urmãtoare, la cel mai înalt nivel. Repet, trebuie sã avem de acum înainte, o organizare ireproşabilã“, spunea Vasile Popa.
O galerie inimoasã a ajutat permanent echipa
La meciul de la Horezu au fost peste 500 de spectatori, majoritatea suporteri argeşeni. Primãria Piteşti a pus la dispoziţia galeriei un microbuz, dar mulţi au venit cu maşinile personale la meci, chiar dacã distanţa Piteşti – Horezu nu este prea micã. Pe tot parcursul meciului, galeria argeşeanã şi-a încurajat echipa, iar dupã victorie s-a bucurat alãturi de jucãtori şi antrenori.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.