Școlile din Argeș, luate cu asalt de polițiști!

0

Polițiștii argeșeni continuă activitățile pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ din județul nostru.

Astfel, în ziua de 15 septembrie a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost prezenți la Școala Gimnazială Regina Maria și Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeș, unde au purtat discuții cu elevii, în cadrul activităților specifice campaniei ,,Law Is COOL!”.
Au fost dezbătute modalități de rezolvare a eventualelor conflicte pe cale amiabilă, astfel încât să nu le afecteze dezvolarea personală și să nu perturbe procesul de învățământ.
De asemenea, celor peste 80 de elevi și cadre didactice, prezenți la activitate, le-a fost prezentată necesitatea păstrării unei atitudini decente, atât în relațiile cu profesorii cât și cu ceilalți colegi, evitarea de a intra în conflicte care pot degenera în adresarea de injurii, cuvinte jignitoare, amenințări sau agresiuni fizice, fiind consiliați să nu abandoneze cursurile școlare și să nu lipsească în mod nejustificat de la cursuri.

  • Și polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități în cadrul Școlii Gimnaziale Tudor Mușatescu din Pitești, pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri și pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.
    La activități au participat aproximativ 50 de elevi și cadre didactice.

 

  • Polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au fost prezenți, de asemenea, printre elevii Școlii Gimnaziale George Topârceanu din Mioveni și Liceului Dinu Lipatti din Pitești.

Împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Argeș, la Școlii Gimnaziale George Topârceanu din Mioveni, au desfășurat activități de educație rutieră, acestea fiind unele interactive, în cuprinsul cărora au fost prezentate regulile de circulație pe drumurile publice aplicabile minorilor, reguli de circulație cu bicicleta și modalități sigure de a traversa strada. De asemenea, la aceeași unitate școlară, polițiștii au desfășurat și activități specifice campaniei privind siguranța online.

Pe aceeași temă au fost axate și activitățile desfășurate de polițiști, în cadrul Proiectului de prevenire a criminalității informatice CYBEREX, la Liceul de Arte Dinu Lipatti. În cadrul lecțiilor educative s-a pus accentul pe pornografia infantilă, un subiect pe cât de incomod, pe atât de periculos. Lumea online este un loc deosebit pentru copii, pentru a învăța, a explora, a se juca, dar, în același timp, poate fi un loc plin de riscuri, dacă nu știu să selecteze correct informațiile și să prevadă pericolul.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata