Scutiri de taxe pentru acești români! Pașii care trebuie urmați!

0

O parte din românii care locuiesc la bloc ar putea fi scutiți de o taxă, dar trebuie să parcurgă anumiți pași. Este vorba despre locatarii care locuiesc la parterul blocurile care au lift, aceștia putând cere să nu plătească pentru ascensor, dat fiind faptul că nu îl folosesc. Taxele pentru mentenanță, inclusiv cele legate de lift, sunt incluse în suma totală plătită lunar pentru întreținere.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ. LUPTĂTOR MMA – ARESTAT! CRIMA CARE A ÎNGROZIT O COMUNĂ ÎNTREAGĂ!

Un aspect important în această privință este Legea 196/2018, publicată în Monitorul Oficial. Aceasta reglementează scutirea de la plata cheltuielilor legate de ascensor pentru anumite categorii de locatari. Decizia privind scutirea trebuie luată în cadrul unei adunări generale a asociației de locatari. Ea nu poate fi aplicată automat.

Costurile asociate funcționării unui ascensor pot fi împărțite în două categorii principale. Una este energia electrică consumată de ascensor. Cealaltă este reprezentată de cheltuielile necesare pentru întreținere și reparații. Factura de energie electrică este distribuită între funcționarea ascensorului și spațiile comune. Iar procentajele sunt stabilite în funcție de decizia majorității proprietarilor.

În ceea ce privește energia electrică, costurile sunt distribuite în funcție de numărul total de locatari din imobil. Persoanele de la parter, demisol, subsol, mezanin și etajul 1 pot solicita scutirea de la aceste costuri. Asta se face prin depunerea unei cereri scrise la asociația de locatari.

În ceea ce privește mentenanța și reparațiile, costurile sunt suportate de toți proprietarii și se împart proporțional cu cota-parte de proprietate din spațiul comun al fiecărui locatar.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata