Se construiește o nouă autostradă în România! Anunțul ministrului Grindeanu!

0

O nouă autostradă va fi construită în România după ce Guvernul a aprobat proiectul în ultima ședință, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Este vorba despre Alternativa Techirghiol, care va asigura conexiunea între Centura Constanța (A4) și sudul litoralului românesc. După adoptarea de către Executiv a investiției, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere urmează să scoată la licitație proiectul în cel mai scurt timp.

CITEȘTE ȘI: UN NOU CAZ DE SCLAVIE ZGUDUIE ROMÂNIA! SECHESTRAȚI ȘI PUȘI LA MUNCI INUMANE!

„O veste bună pentru litoralul românesc! Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici necesari construcției Alternativei Techirghiol! Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 5,74 miliarde de lei, sumă asigurată prin Programul Transport 2021 -2027”, a anunţat, joi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Obiectivul cu o lungime de 30,59 km (pentru care a fost obținut deja Acordul de Mediu) va fi construit la profil de autostradă și va asigura conexiunea între Centura Constanța (A4) și sudul litoralului românesc. CNAIR urmează să lanseze în licitație, în cel mai scurt timp, contractul pentru construcția Alternativei Techirghiol (care va avea alocată o perioadă de maxim de 36 de luni)” a adăugat ministrul Grindeanu.

Pe traseul noii autostrăzi (prevăzute în Master Planul General de Transport al României) care va oferi o alternativă modernă la DN 39 (drum extrem de aglomerat în perioada sezonului estival) vor fi construite inclusiv:

  • 31 poduri/pasaje/viaducte
  • 6 parcări
  • un centru de întreținere și coordonare
  • un punct de sprijin.
  • Proiectul prevede și plantarea a 85 de hectare de perdele forestiere.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata