Se deschide circulația pe Drumul Expres Pitești – Craiova! Află când!

Primii kilometri din drumul expres Pitești – Craiova vor fi deschiși oficial joi, 21 aprilie, a anunțat Ionel Scrișteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Este vorba de Tronsonul 1 din Lotul 2 al Autostrăzii Ford, mai exact segmentul dintre Robănești (Dolj) și Piatra Olt (jud. Olt).

„Am făcut ultima vizită pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, înainte de recepția și darea în folosință a Lotului 1 al Tronsonului 2, care va asigura preluarea traficului în zona orașului Balș. Este vorba despre primii 18,5 km din Drumul Expres Craiova – Pitești, respectiv Lot 1 km 17+700 – km 36+200 din Tronsonul 2.

După deschiderea circulației rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:

  • pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș
  • pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN65, spre localitatea Piatra Olt

În scurt timp vom da în trafic și Lotul 2 al Tronsonului 2.

Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje” a anunțat Scrioșteanu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.