Se deschide tronsonul 2 al drumuui expres Pitești – Craiova! Află când!

0
Premierul României Nicolae Ciucă a declarat joi că lotul 2 (21,35 km) al tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova – Pitești va fi dat în trafic săptămâna viitoare, pe 28 iulie. Acesta a vorbit și despre stadiul lucrărilor pe celelalte trei tronsoane ale DEx12.

„După ce am văzut stadiul lucrărilor și am avut discuții cu constructorul, putem spune că avem garanția că săptămâna viitoare, pe 28, acest tronson va fi dat în circulație și se va asigura astfel continuitatea pe drumul expres între Slatina și Balș”, a declarat premierul aflat în vizită pe șantier alături de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Ciucă a mai spus că a discutat și de întârzierile la tronsonul 1, Craiova – Balș, unde lucrările sunt îndeplinite într-un procent de 52%. „Am discutat cu constructorul, în acest stadiu, de la finanțare până la subcontractare, veștile nu sunt încurajatoare. Din grafic, putem observa că lucrările nu vor finalizate la finalul acestui an. Există deja un certificat negativ (intermediar – n.r.) și în functie de evoluție se vor lua măsuri în consecință”, a detaliat șeful Executivului.

Acesta a adăugat că lucrările pe celelalte două tronsoane, respectiv 3 și 4, sunt în grafic.

Lotul 2 al tronsonului 2 din DEx12 este construit de firmele lui Dorinel Umbrărescu. Grupul UMB a construit și lotul 1 al acestui tronson. De asemenea, grupul UMB construiește și tronsoanele 3 și 4 ale DEx12.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata