Se extinde lista de medicamente gratuite și compensate! Află de când!

0

Se extinde lista de medicamente gratuite și compensate! Află de când! Lista de medicamente gratuite și compensate va fi extinsă începând cu data de 1 mai. „Ministerul Sănătății își respectă angajamentul de a creşte accesul pacienţilor la medicamente noi prin includerea în lista de medicamente gratuite și compensate a  8 molecule inovative.”

CITEȘTE ȘI: DIRECTORUL CAS ARGEȘ-ANUNȚ IMPORTANT! „DE SĂRBĂTORI PERSOANELE CU PROBLEME DE SĂNĂTATE SE POT ADRESA CENTRELOR DE PERMANENȚĂ.” AFLĂ UNDE SUNT!

„La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi, 12 aprilie 2023, proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea anexei la Hotărârea Guvernului pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.

Actualizarea listei de medicamente gratuite și compensate reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătății care a inclus în anul 2022 de două ori mai multe molecule noi decât în 2021.

Actuala HG introduce alte 8 molecule noi destinate pacienților cu boli psihice, cancer mamar, hemofilie A, dermatită atopică, spondiloartrită axială, tulburări depresive majore, pentru care au fost încheiate contracte cost–volum.

Comisiile de specialitate ale MS estimează că, aproximativ 700. 000 pacienți vor beneficia de tratament cu noile molecule. Medicii curanți vor avea la dispoziție noi medicamente care vor permite optimizarea tratamentului, în funcție de particularitățile fiecărui pacient. Actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite va intra în vigoare de la 1 mai 2023.”, se arată în comunicatul ministerului Sănătății.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata