Se întâmplă mâine în Piața Primăriei! Nimeni nu se aștepta!

0
Cel mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour/ Ora Pământului, celebrat anual la sfârșitul lunii martie, reunește milioane de oameni, instituții și companii, într-o acțiune simbolică de promovare a activităților de salvare a planetei: stingerea luminilor din casa sau din clădirea în care își desfășoară activitatea, timp de o oră.
Ediția a 18-a a manifestării va avea loc sâmbătă, 23 martie 2024, în intervalul orar 20:30 – 21:30, răstimp în care va fi întrerupt iluminatul public în Piața Primăriei din Pitești.
Pentru această ediție a evenimentului, pe site-ul www.ora-pamantului.ro a fost lansată Banca Orelor pentru Natură, un instrument interactiv online care invită pe toată lumea nu numai să stingă luminile în mod simbolic, ci şi să dedice 60 de minute pentru a face un bine planetei. Un gest mic, dar care, practicat metodic și pentru o perioadă mai lungă, poate avea impact pozitiv asupra mediului înconjurător.
Astfel, de #OraPământului2024, Asociația WWF (Fondul Mondial pentru Natură) Romania lansează această provocare:
„Opriți-vă din rutina zilnică și dăruiți o oră pentru Pământ. O oră, în care alături de familie sau prieteni să faceți ceva pentru a proteja natura: gătiți folosind ingrediente locale, reparați haine sau obiecte uzate, reciclați sau plantați un copac.
Nu e mult și nu e nici greu, iar dacă ne adunăm cât mai mulți oameni, avem o șansă să reparăm sau să oprim degradarea naturii și să o ajutăm să devină și mai rezilientă. Pentru bunăstarea noastră și pentru generațiile viitoare!
🕛Împreună, putem transforma o singură Oră a Pământului în mii și milioane de acțiuni de impact pentru casa noastră comună!”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata