Se întoarce iarna! Un ciclon mediteranean face ravagii în România!

0

Se întoarce iarna! Un ciclon mediteranean face ravagii în România!

Un ciclon mediteranean care a făcut ravagii în statele vestice ale Europei va lovi, în curând, și România. Meteorologii ANM au anunțat că, începând de miercuri, vremea se răcește semnificativ iar spre finalul săptămânii, se așteaptă reapariția ninsorilor la munte. Totodată, în restul țării vor fi furtuni și ploi pe o suprafață extinsă.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. SUTE DE MUNCITORI ȘI 300 DE UTILAJE PE DRUMUL EXPRES PITEȘTI – CRAIOVA! INCREDIBIL CÂT DE REPEDE AVANSEAZĂ LUCRĂRILE!

În perioada imediat următoare, se va produce o scădere graduală a temperaturilor.  Miercuri și joi, se vor produce precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în zonele montane, mai ales în regiunile înalte, se vor intensifica ninsorile. În același timp, în timpul nopții de miercuri spre joi, se prevăd condiții meteo mixte în zonele cu relief deluros din centrul și estul țării. Vestea bună este că weekend-ul adduce creșteri semnificative ale temperaturii.

„Trebuie să ne așteptăm la o vreme schimbare. În zilele viitoare va fi o scădere a temperaturilor, o scădere treptată. Vom resimți mai ales de poimâine, pentru că mâine încă temperaturi maxime care mai pot ajunge la 17°C-19°C în partea de vest și de sud a țării. Apoi acestea vor fi în scădere. Pe de altă parte, trebuie să ne așteptăm și la apariția precipitațiilor în extindere. Mâine, ploi locale în partea centrală și sudică a țării, în centrul țării și manifestări de instabilitate, averse, descărcări electrice pe fondul temperaturilor încă ridicate.

Apoi, următoarele două zile, miercuri, joi vor fi cu precipitații în cea mai mare parte a țării și în zonele de munte, mai ales în zona înaltă, vor fi tot mai multe ninsori. Pe de altă parte, în noaptea de miercuri spre joi, în zonele deluroase din partea centrală și de est a țării sunt de așteptat precipitații mixte. Scăderea de temperatură se va concretiza prin maxime între 4 și 16 grade miercuri, asemănătoare și joi, iar temperaturile minime posibil să ajungă în noaptea de joi spre vineri și la -8° în zonele depresionare. Vestea bună este că în weekend vom avea un proces de încălzire, vom reveni la temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei.”, a anunțat recent Florinela Georgescu, director de prognoză în cadrul ANM.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata