Se introduce cartea de identitate electronică! Află de când! Anunțul autorităților!

0

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat recent  că ținta autorităţilor este ca, până în anul 2026, să existe între cinci şi opt milioane de cetăţeni care să aibă carte electronică de identitate. Conform unei declarații a ministrului, în momentul de față, există peste 5.200 de cărţi electronice de identitate emise, în cadrul proiectului-pilot derulat la Cluj-Napoca, iar anul viitor proiectul va fi implementat şi în Bucureşti şi alte mari oraşe din ţară.

„Este evident că transformarea digitală nu poate fi limitată la simpla eliberare a unui card de identitate, ci este imperativă crearea unui întreg ecosistem care să stimuleze adoptarea şi utilizarea cărţii electronice de identitate prin dezvoltarea serviciilor publice electronice şi a infrastructurii IT&C capabilă să livreze şi să susţină servicii în regim de înaltă disponibilitate, accesibilitate şi securitate. 

Până în vara anului viitor vom extinde la nivel naţional emitere cărţii electronice de identitate. Astfel, estimăm că la nivelul municipiului Bucureşti, în intervalul iunie-iulie anul viitor, vom avea implementat, vom începe să implementăm acest proiect, iar continuarea extinderii la nivelul marilor municipii se va realiza în a doua parte a anului 2023. Finanţare avem, 200 de milioane de euro, iar ţinta noastră este între 5 şi 8 milioane de cetăţeni care să deţină cartea electronică de identitate până la finalul anului 2026.”, a declarat recent ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata