Umbrărescu a adus peste 550 de angajați și sute de utilaje pe șantierul tronsonului Oarja – Colonești al Drumului Expres! Imagini senzaționale!

0

Constructorul UMB, deținut de Dorinel Umbrărescu, a mobilizat 550 de muncitori pe tronsonul 4 al Drumului Expres Pitești – Craiova, unde se lucrează non-stop. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a făcut publice imagini de pe șantierul tronsonului 4 al Drumului Expres Pitești – Craiova (DEx12), marcând astfel progresul semnificativ în această etapă a proiectului.

CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL A FOST FĂCUT! ȘOFERII CARE NU RESPECTĂ ACEST LUCRU RĂMÂN FĂRĂ PERMIS!

„550 de muncitori, 100 de utilaje. Se lucrează non-stop pe Tronsonul 4 Coloneşti – Piteşti al DEx12”, a subliniat ministrul Grindeanu, evidențiind efortul susținut și dedicarea echipei implicate în proiect.

Umbrărescu revine în forță pe Drumul Expres Pitești – Craiova!

Asocierea de firme controlată de Dorinel Umbrărescu s-a mobilizat și a reluat lucrările pe tronsonul 4, cel dintre Colonești și Oarja, care se leagă de A1 Pitești – București. Potrivit directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, s-a ajuns la un stadiu al lucrărilor de 48%. Potrivit informațiilor furnizate de către Dorinel Umbrărescu, lucrările la cei 31,82 de kilometri ai lotului Colonești – Oarja/Pitești sunt programate să fie finalizate în acest an.

„Mobilizare bună pe tronsonul 4 al Drumului Expres Pitești – Craiova. Constructorul român (Spedition UMB) a reluat lucrările în șantier și a ajuns la un stadiu fizic de 48%. Tronsonul de 31,82 km Colonești – Oarja, care va face legătura cu A1, trebuie deschis anul acesta (2024)“, a anunțat Cristian Pistol.

UMB a mai construit și tronsoanele 2 și 3 ale primului drum expres din România (DEx12), date în folosință în iulie 2022, respectiv decembrie 2023. O mobilizare bună se înregistrează și pe tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești, unde Asocierea Ozaltin – Strade Bauunternehmung – Visio Construction Works a trecut de ceva timp la așternerea primului strat de asfalt și a demarat montarea grinzilor la pasaje. Și aici sunt pe șantier sute de muncitori și utilaje, pentru ca tronsonul să fie, de asemenea, gata până la finele anului.

Care este termenul final?

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al acestui drum expres este luna octombrie 2024, potrivit răspunsului ministrului Transporturilor la o interpelare a deputatului USR de Vâlcea, Ion Marian Lazăr.

Ministrul Grindeanu a subliniat că, în vederea evitării unor întârzieri și a optimizării traseului, s-au impus modificări și exproprieri suplimentare, iar autorizația de construire pentru aceste ajustări a fost emisă în octombrie 2023.

De menționat că firma lui Dorinel Umbrărescu a realizat și tronsoanele 2 și 3 ale Drumului Expres Pitești – Craiova, cu tronsonul 3 inaugurat la sfârșitul anului trecut, după un efort intens al echipei de construcție.

Drumul expres Pitești – Craiova este cunoscut și ca „autostrada Ford”, datorită modului cum reprezentanții Uzinei de Automobile de la Craiova au cerut în trecut demararea acestui proiect de infrastructură.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata