Se modifică Codul Muncii! Câte zile libere de drept legal vor mai avea angajații?

Vești bune pentru români. Un nou proiect de lege prevede ca angajații să primească liber de la locul de muncă, chiar dacă sărbătorile legale cad în weekend.  Concret, proiectul de lege depus la Senat de trei parlamentari specifică faptul că atunci când sărbătorile legale cad în weekend, zilele libere vor fi acordate de angajator zilele următoare. Proiectul de lege modifică Codul Muncii.

„Acordarea zilelor libere se face de către angajator. În situaţia în care zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează se suprapun peste zilele de repaus săptămânal, de regulă sâmbătă şi duminică, zilele libere se acordă în zilele care succedă celor de repaus săptămânal.

Această reglementare va veni în ajutorul companiilor din sectorul privat, astfel acestea îşi vor putea gestiona din timp activităţile şi perioadele libere, pentru a se alătura angajaţilor din sectorul public. Armonizarea acestor sfere oferă şi posibilitatea programării activităţilor familiale în familiile în care părinţii lucrează în ambele sectoare economice (public şi privat), măsură apreciată nu doar de către angajatori şi angajaţi, dar şi de unităţile turistice. În egală măsură, prin posibilitatea de a se pregăti din timp pentru mini-vacanţele astfel stabilite, turiştii îşi pot planifica în avans aceste mini-vacanţe, iar agenţiile de turism se pot pregăti cu oferte dedicate familiilor şi altor categorii de turişti.”, arată proiectul de lege.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.