„Se poate”- videoclip pro-vaccinare lansat de ISJ Argeș la Colegiul Național I.C. Brătianu

0

Eveniment de excepție, astăzi, la Colegiul Național I.C. Brătianu, unde s-a lansat un original videoclip pro-vaccinare la care și-au adus contribuția elevi din cadrul colegiului și ai altor unități școlare, oameni de administrație, profesori, medici, muzicieni etc. Ideea, care a venit de la inspectorul general al ISJ Argeș, Liliana Murguleț, a fost pusă în practică și cu ajutorul directoarei CNICB, Alina Manea, care a fost gazda evenimentului de astăzi. Acesta a constat într-un minispectacol care, dincolo de prezentarea clipului, a cuprins și câteva momente muzicale, toate menite să ne dea speranțe spre o întoarcere mai rapidă la normalitate.

„Se poate”, ”încredere”, „siguranță”, „libertate”, „normalitate”, „firesc”, „responsabil”- cuvinte cheie

Se poate! – este melodia însoțită de un videoclip extrem de emoționant în care, pe lângă copii de vârste diferite apare directoarea Colegiului Brătianu, Alina Manea, subprefectul Emanuel Soare, medicul cardiolog, Adrian Tase și fiul său Andrei și, bineînțeles, inițiatoarea proiectului, Liliana Murguleț. Cuvintele de bază: ”încredere”, „siguranță”, „libertate”, „normalitate”, „firesc”, „responsabil”.

Directoarea Colegiului Național I.C.Brătianu a subliniat că ideea a plecat de la inspectoarea generală Murguleț, care se tot zbătea spunând: „trebuie să mișc ceva”. „Am zis: păi, hai să mișcăm! Așa a fost și iată ce a ieșit!”

”Nu poți face nimic de unul singur… știți, e vorba aceea care mie-mi place și o repet de fiecare dată: strop cu strop se face oceanul.” a adăugat Liliana Murguleț, inspector general școlar al ISJ Argeș.

Piesa a fost înregistrată în studioul muzical al unui absolvent de Brătianu

Vlad Popescu este absolvent de Brătianu și reprezintă compania muzicală Sicario, cea care a creat piesa și textul. El recunoaște că a fost încântat de propunerea venită din partea Lilianei Murguleț.

Acesta a reușit, alături de colegii săi, John Cosma și Vlad Cireșan ca, în numai o săptămână, să finalizeze linia melodică apelând la doi artiști, Andreea Iuga și Tommy Weissbuch, două voci cristaline și unice, după cum el însuși le cataloghează. A urmat o zi de sâmbătă de filmări într-una dintre sălile de clasă ale Colegiului Național I.C. Brătianiu „A ieșit mult mai bine decât mă așteptam. A fost ca în vremurile bune” a concluzionat Vlad Popescu după evenimentul de lansare.

De asemenea, reprezentantul companiei Sicario a spus că în următoarele două săptămâni piesa nu va fi postată pe Youtube pentru ca mesajul să fie luat cu adevărat în serios, iar oamenii să nu fie furați de linia melodică specială.

Liliana Murguleț a ținut secretă lansarea până în ultimul moment

Copii, părinți, profesori, oameni de afaceri, subprefectul Emanuel Soare au fost alături la lansarea videoclipului gândit de echipa de la ISJ Argeș, despre care cei prezenți nu știau absolut nimic, fiind gândit ca o surpriză plăcută, creată de oameni pentru oameni. Scopul acestui video este transmiterea unui mesaj pro-vaccinare cu rol de convingere a populației că imunizarea este importantă pentru revenirea la normalitate, la vechile obiceiuri, la școală, în bănci, printre oameni. Pentru a întregi atmosfera, evenimentul a fost completat de momente muzicale de excepție, unul susținut de Tibi Ibitoye, fost concurent la Vocea României, iar celălalt prezentat de Andrei și Adrian Tase.

Reamintim că Liliana Murguleț, șefa ISJ Argeș, a mai inițiat și alte acțiuni legate de campania de vaccinare. Patru centre de vaccinare au fost  deschise sâmbătă, 15 mai, la Colegiile Naționale „I.C. Brătianu” şi „Zinca Golescu” din Pitești, „Dinicu Golescu” Câmpulung și „Vlaicu Vodă” Curtea de Argeș, după ce, cu o săptămână înainte, la sediul ISJ Argeș organizase un maraton de vaccinare pentru cadrele didactice.

Redăm mai jos videclipul:

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata