Se reabilitează un spital din Pitești! Cutremurele din ultima perioadă au pus autoritățile pe jar!

0

Se reabilitează un spital din Pitești! Cutremurele din ultima perioadă au pus autoritățile pe jar! Primele 50 de proiecte depuse în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat au fost selectate pentru finanțare. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de ministrului Cseke Atilla. Pe lista făcută publică astăzi apare și un corp de clădire al Spitalului Bălcescu din Pitești.

CITEȘTE ȘI: RĂMAS BUN, DOMNULE DOCTOR! COLONELUL RADU LAURENȚIU VA FI CONDUS PE ULTIMUL DRUM! AFLĂ CÂND!

Este vorba despre Corpul C3 care aparține Centrului de Diagnosctic și Tratament de pe bulevardul I.C.Brătianu, clădire în care funcționează și Casa de Asigurări de Sănătate Argeș.

În total, în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, vor fi reabilitate 19 instituții de învățământ, 13 edificii socio-culturale, 11 blocuri de locuințe, 4 clădiri administrative și 3 unități de sănătate. Clădirile sunt din București, Argeș, Botoșani, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Neamț, Prahova, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea, iar suma totală solicitată pentru consolidarea lor este de 738 milioane de lei.

În urma includerii pe Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentația necesară în vederea încheierii contractelor de finanțare. „Odată încheiate aceste contracte, având în vedere că finanțarea este asigurată din bani publici, se va derula procedura de achiziție publică, iar după aceea pot începe lucrările de consolidare. După cum este cunoscut, Ministerul Dezvoltării derulează Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanțarea este de 100%. Locatarii clădirilor consolidate și autoritățile locale nu vor fi nevoiți să restituie banii.”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata